Orbán nem válallta a Simicskával való szembesítést

DSC 3793
2015.03.02. 15:26
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szél Bernadett nagyokat mond, és az OECD szerint sem világelső Magyarország a munkát terhelő járulékokban, illetékekben, hanem a negyedik - korhol Tállai András, aki mintha valami pozitív dolgot állítana, lendületesen leszögezi:

    a kormány megígérte, hogy megváltoztatja az adórendszert, és ezt meg is tette

    Majd pedig újabb forradalmi tettre hívja fel a figyelmet

    Kimondtuk, hogy minden jövedelem után adót kell fizetni.

  • mondja Tállai, aki azt mondja, tovább csökkentik a személyi jövedelemadót. 2019-re a családi kedvezmény a duplájára fog növekedni.

  • Most már tényleg kíváncsi, mit is mond Magyarországról ez az OECD?

    Akkor olvassa el a jelentésben megfogalmazott ajánlásokról készült összefoglalónkat!

  • Amíg egymás vállát veregetik, csinálok egy teát.

  • A szocialista Gúr Nándor ügyes bekerítő manőverrel közelíti meg a kérdést, a kiskereskedelemben 530 ezer ember dolgozik, 8000 milliárd forintos forgalommal, és - hopp, rávetette magát az Ügyre - a vasárnapi boltbezárásokkal 250 milliárd forint adóbevétel fog kiesni. De ezután gyengébb érv jön:

    Ha a gyereknek cipőt kell vennie vagy bármi mást, akkor a szüleivel szombaton vagy vasárnap megy a boltba.

    Gúr szerint nincs szükség arra, hogy az állam atyáskodjon az emberek felett, és már-már jóindulatúan azt javasolja, változtassák meg döntésüket, mert sok embert fordítanak majd szembe a kormánnyal.

  • mármint aki ilyen durva szenvedő szerkezetekkel büntet?

    Ez a döntés még be sincs vezetve, de az Országgyűlés által el van fogadva


    Amúgy a tettes, Tállai András is családi húrokat pendít meg, amikor azt mondja: 

    Az anyáknak menniük kell vasárnap dolgozni, mert a szocialisták úgy akarták.

  • A jobbikos Staudt Gábor a bírósági végrehajtás eredménycentrikus javadalmazását sérelmezi, mondván, a rendőröket sem lehetne a letartóztatások száma alapján fizetni. A jelenlegi „kapitalista módszer” Staudt szerint csak a végrehajtók gazdagodásának jó, és hiába van miniszteri biztos a behajtási gyakorlat felülvizsgálatára, eddig semmi nem történt. 

  • Sallai R. Bendek a Csányi- Leisztinger- és Simicska-birtokoknak juttatott milliárdos agrártámogatásokat veti össze a családi gazdaságok kormány által szajkózott szlogenjével. A válaszadó Nagy István államtitkár egy elképesztő sablonválaszt darál le, aminek egyetlen érdekes pontja az, hogy a 2500 hektár felett nem jár majd területalapú támogatás. 

  • A szocialista Demeter Márta felmelegíti az Origo főszerkesztőjének menesztéséhez vezető botrányt, ami Lázár János közpénzből finanszírozott londoni és svájci útjait fürkészte. Ahogy azt mi is megírtuk, Lázár gyorsan saját zsebből kifizette az utazások költségeit, de ragaszkodott ahhoz az állításhoz, hogy közfeladatot teljesített. Demeter ezért most azt kérdezi, hogy ha valóban így történt, akkor

    Keletkeztek-e minősített a (titkos) adatok, és ha igen, mikori dátumozással. 

  • Dull kolléga a Parlamentben az előbb találkozott az ülésterem Fidesz-frakció felőli folyosóján a miniszterelnökkel. Az eseztről így számolt be:

    Újságírókkal beszélgettünk, amikor egyszer csak megjelent Orbán, a sajtósai gyűrűjében, akik látványosan próbálták megóvni a kéretlen kérdésektől. Nem is próbálkoztunk, mire Orbán Viktor megtorpant, és ennyit kérdezett:

    Maguk már nem is kérdeznek tőlem? Ennyire megöregedtem?

  • Lázár kaján mosollyal mondja: örül, hogy a képviselő kitartóan érdeklődik "részben formális" külföldi útjai iránt. De csak általánosságban, sejtetve beszél arról, hogy az Információs Hivatal tevékenyéségvel összefüggően vagy a miniszterelnök megbízásából járhatott. 

    Nem érdeke az államnak, hogy azon ügyeknek, melyekben eljártam, ezeknek a tárgyalásoknak a tartalma nyilvánosságra kerüljön. 

    Arra sem válaszol, hogy azért nem válaszol, mert titkos adatokról van szó, mivel már a minősítésre adott válasz is államtitkoksértés lenne. Azt is állítja, hogy azért fizette ki saját zsebből az utat, hogy ne kerüljön tárgyalópartnerei kilétét. 

  • És eljött a harmadik hét, amikor a miniszterelnök már nem halogathatja tovább az azonnali kérdésekre adott válaszadást. Harangozó Tamás rögtön Simicskával és Putyinnal szembesíti őt.

  • Nem lehet méltatlan helyzetbe hozni a magyar választókat és közvéleményt, ezért egy szint alá nem lehet lemenni - hárít Orbán. A Putyin által megkoszorúzott szovjet '56-os emlékművel kapcsolatban pedig megjegyzi, hogy nehéz szétválasztani 

    Magyarország tudomásul veszi, ha az orosz - vagy akár ukrán - állami vezetők kegyeletüket fejezik ki a síremlékeket. 

    A Don-kanyarnál is állnak a fasiszta Németországgal szövetségben a Szovjetűnióra támadó magyarok síremlékei. Ezek orosz részről akár az agresszorok emlékműveinek is tűnhetnek, mégsem volt soha probléma a magyar hadisírok gondozása.

  • a szocialistáknak, és ez valószínűleg Volner Jánosnak sem fog sikerülni. A jobbikos képviselő egyébként azt veti Orbán szemére, hogy 

    euróban számolva folyamatosan csökkennek a magyar bérek

    A jólét növekedését ezen felül a 27 százalékos áfa is gátolja.

  • hogy nem euróban, hanem forintban kell fizetni Magyarországon. 

    kamuzza Orbán azt, hogy a rengeteg cikkben behozatalra szoruló Magyarországon nem számít az euró és a forint viszonya. Amúgy sem érti, miért nem a szocialistákat kérdezi arról, miért tették tönkre az országot. És még egy dolgot nem ért:

    Miért okoz önöknek, nemzeti képviselőknek, örömöt hogy elvitassák az ország eredményeit?

  • Politikai sakkjátszmákban használják fel őket

    És meg kellene inkább becsülni a 600 ezer kivándorlót, akik 2 milliárd eurót küldenek haza. Ráadásul itthon is rengeteg a munkahely, ezért arra biztatja a külföldön élőket, hogy jöjjenek haza, és vállaljanak itthon munkát. 

    (Ha valaki nem vette volna észre: Orbán bravúrosan egy levegővel mondta azt, hogy nincs baj a kivándorlással, majd pedig azt, hogy azért jobb lenne, ha hazajönnének.)

  • A Fidesz oligarchái fontos szereplői a kiszolgáltatottságra épülő vidéki hatalomgyakorlásának. Azonban a hortobágyi földpályázatok harmadáról még a Kehi is megállapította, hogy visszaélésszerűen, tisztességtelenül jutott jelenlegi gazdáihoz. December 8-án Orbán megígérte Harangozónak, hogy január 31-én lezárult a vizsgálat, és tájékoztatja majd őket. Nem tette.

  • Nem szeretjük, hogy ha a kommunista milliárdosok a zöldbárók pártja pártja kioktatna minket. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

    majd pedig azért ismerteti a vizsgálatokat, és a Hortobágyi Nemzeti Park vezetőjének passzolja tovább a szabálytalan pályázatok felbontásának feladatát.

  • Hanem Orbán udvarában is, ha emlékeznek rá, részben miattuk mondott le Ángyán József

  • igyekszik leleplezni Harangozó viszontválaszában a KEHI jelentését egyetértőleg idéző Orbánt. 

    Ha pedig ez így van, akkor az összes nemzeti park esetében új pályázatokat kell kiírni. 

    Ezért felszólítja Orbánt, utasítsa Lázár Jánost, hogy minden nemzeti parkban rendeljen el vizsgálatokat, majd pályáztassa újra a szabálytalanul kiutalt földeket.

  • Az MTVA távozó sztár-műsorvezetője, Rákay Philip épp a Parlamentben, Orbán Viktor miniszterelnököt hallgatva heveri ki a sokkot, hogy mostantól külsős MTVA-produkciók kreatív producereként kell megkeresnie a kenyérre valót.

     

     

    Fotó: Bődey János
  • Amint történik valami izgalmas, cikkben számolunk be róla. Köszönjük kitartó olvasóinknak, hogy a zöldbárók és kommunisták fondorlatai ellenére is velünk tartottak ezen a délutánon!