Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ELTE alkotmányjogi tanszéke is elítélte a Figyelő listázását

2018.04.13. 19:46

A Facebookon tette közzé az ELTE-ÁJK Alkotmányjogi Tanszék egy Bibó-idézettel együtt azt, hogy elfogadhatatlannak tartják a Figyelőben megjelent "Soros-listát".

A listázás a diktatórikus rendszerek sajátja

- írták. "A megbélyegzés minden formája elfogadhatatlan, az kizárólag gyűlöletkeltésre alkalmas. Demokratikus kötelességünk kiállni kollégáink és minden megbélyegzett személy mellett. Elhatárolódunk a politikai alapú megbélyegzéstől és gyűlöletkeltéstől, egyben határozottan kérjük a demokratikus diskurzus visszaállítását", áll a posztban, amelyet teljes terjedelmében itt olvashat:

A Figyelő listájáról, amelyen egyébként halott emberek, az Orbán-kormány egykori tagja, már elhunyt egykori Fidesz-szavazó is van, itt írtunk. Az azon szereplő szervezetek még aznap közölték, hogy nem ijedtek meg. A listát elítélte  az amerikai nagykövetség és a Corvinus egyik tanszéke is.