Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

A XV. kerületi időközire is beizzítja magát a helyi renitens szoci

2018.05.10. 05:11 Módosítva: 2018.05.10. 10:44

Az e heti HVG azt írja, hogy a XV. kerületi időközi polgármester-választásokon elindulna Móricz Eszter, aki a parlamenti választásokon a Lendülettel Magyarországért párt jelölje volt. A választást azért kellett kiírni, mert az eddigi polgármester, a DK-s Hajdu László bejutott a parlamentbe, így a kerület vezetését ott kell hagyja. A HVG azt írja, a Nemzeti Baloldal nevű párt nevében indul majd el.

Nézzük, ez az egész miért érdekes:

  • A XV. kerületben a baloldal erős, így várhatóan nagyot meccsel majd a Fidesszel a polgármesterségért. A parlamenti választáson 42-37 százalék volt az eredményük, a Jobbik 10-et kapott. A Fideszről azt tartják, hogy szilárd a bázisa, így ha az ellenzék széttöredezik, az kockázatos lehet a baloldalnak, mert akár pár tucat szavazaton is múlhat a dolog.
  • A Lendülettel Magyarországért pártot az exszocialista Lévai Katalin alapította. Lévai a parlamenti választásokon is indult, pont Zuglóban, ahol szintén erős a baloldal, meg is vádolták azzal, hogy az ellenzék megosztásával a Fideszt segíti.
  • Aztán, hogy-hogy nem, Zuglóban az aláírásgyűjtő ívei erőteljes hasonlóságot mutattak a Fideszéivel.
  • És még több körzetben is ugyanez volt.
  • Móricz Eszter 2016-ban a kvótanépszavazáson még helyi MSZP-sként "nemre", azaz a kormányálláspontra buzdított, ezért fegyelmit is kapott2017-ben beállt a DK-s polgármestert támadó Fidesz mellé, kizárták az MSZP-ből, ő azt nyilatkozta az Echo Tv-nek, kiábrándult a baloldalból.

Szóval indul egy kiábrándult exszoci indul el - várhatóan megosztva a baloldalt - aki áprilisban egy olyan pártban szerepelt, amelynek a Fidesszel meglehetősen rejtélyes, de semmiképp sem ellenséges kapcsolata volt. 

A cikket - és így a címét is - korrigáltuk. Az eredeti verzióban az szerepelt, hogy Móricz a Lendülettel Magyarországért színeiben indul most is. Ez azonban tévedés. Elnézést kérünk.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.