Aliz
6 °C
14 °C

A XV. kerületi időközire is beizzítja magát a helyi renitens szoci

2018.05.10. 05:11 Módosítva: 2018-05-10 10:44:20

Az e heti HVG azt írja, hogy a XV. kerületi időközi polgármester-választásokon elindulna Móricz Eszter, aki a parlamenti választásokon a Lendülettel Magyarországért párt jelölje volt. A választást azért kellett kiírni, mert az eddigi polgármester, a DK-s Hajdu László bejutott a parlamentbe, így a kerület vezetését ott kell hagyja. A HVG azt írja, a Nemzeti Baloldal nevű párt nevében indul majd el.

Nézzük, ez az egész miért érdekes:

  • A XV. kerületben a baloldal erős, így várhatóan nagyot meccsel majd a Fidesszel a polgármesterségért. A parlamenti választáson 42-37 százalék volt az eredményük, a Jobbik 10-et kapott. A Fideszről azt tartják, hogy szilárd a bázisa, így ha az ellenzék széttöredezik, az kockázatos lehet a baloldalnak, mert akár pár tucat szavazaton is múlhat a dolog.
  • A Lendülettel Magyarországért pártot az exszocialista Lévai Katalin alapította. Lévai a parlamenti választásokon is indult, pont Zuglóban, ahol szintén erős a baloldal, meg is vádolták azzal, hogy az ellenzék megosztásával a Fideszt segíti.
  • Aztán, hogy-hogy nem, Zuglóban az aláírásgyűjtő ívei erőteljes hasonlóságot mutattak a Fideszéivel.
  • És még több körzetben is ugyanez volt.
  • Móricz Eszter 2016-ban a kvótanépszavazáson még helyi MSZP-sként "nemre", azaz a kormányálláspontra buzdított, ezért fegyelmit is kapott2017-ben beállt a DK-s polgármestert támadó Fidesz mellé, kizárták az MSZP-ből, ő azt nyilatkozta az Echo Tv-nek, kiábrándult a baloldalból.

Szóval indul egy kiábrándult exszoci indul el - várhatóan megosztva a baloldalt - aki áprilisban egy olyan pártban szerepelt, amelynek a Fidesszel meglehetősen rejtélyes, de semmiképp sem ellenséges kapcsolata volt. 

A cikket - és így a címét is - korrigáltuk. Az eredeti verzióban az szerepelt, hogy Móricz a Lendülettel Magyarországért színeiben indul most is. Ez azonban tévedés. Elnézést kérünk.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?