Március 15. után leszedik a Soros-Juncker plakátokat

IMG 20190228 153123
2019.03.02. 16:29 Módosítva: 2019.03.02. 16:44

Az eredeti terveknek megfelelően március 15-ig tart a kormány Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátkampánya - közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitteren. Kovács ezzel Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének interjújára reagált, amelyben a politikus kijelentette: a Fidesz és az EPP közötti feszült helyzetet Orbán bocsánatkérése mellett az oldaná meg, ha a kormány gyorsan visszavonná a plakátokat. (Korábban a 444 is arról írt, hogy Gulyás Gergely megígérte Berlinben, hogy csak március 15-ig lesznek kint a plakátok.)

Kovács arról is posztolt, hogy készek meghallgatni minden kritikát (ebben egyébként már hosszú és eredményes történetük van az EPP-vel), de a magyar emberek döntése fontosabb, mint a pártfegyelem - utalt ezzel a néppárton belüli feszültségre. Az államtitkár azzal folytatta, hogy a magyarok többször is úgy döntöttek, hogy meg kell állítani a migrációt és meg kell védeni a keresztény kultúrát. 

A junckeres plakátok miatti konfliktusban az elmúlt napokban felpörögtek az események: már kilenc párt zárná ki hivatalosan a Fideszt az ötven pártot tömörítő EPP-ből. Ebben a cikkünkben részletesen levezettük, hogy az is jó a Fidesznek, ha kizárják (erre elég kevés az esély), és az is, ha nem. 

(Borítókép: Nagy Attila Károly/Index)  • Hírek
  • Babaváró hitel