Borkai csütörtökön ünnepélyesen polgármesteri esküt tesz

DSC1107
2019.11.04. 16:33

Csütörtökön három órától lesz a győri közgyűlés alakuló ülése, amelyen a napirend szerint Borkai Zsolt polgármester is részt fog venni.

Az alakuló ülés a Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatójával indul majd, ezt követi második napirendi pontként a a polgármesternek és a képviselőknek az ünnepélyes eskütétele. Ezen az ülésen jelentik majd be az újonnan megalakult győri frakciókat is.

Borkai Zsoltra október 13-án a győri szavazók 44,3 százaléka voksolt, a polgármestersége pedig dupla újraszámolás után vált jogerőssé. Az ex fideszes polgármester a múlthét kedden, amikor a győri képviselők hivatalosan megkapták a megbízóleveleiket, nem volt jelen. Saját megbízólevelét csak csütörtökön vette át. Akkor azt mondta:

Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot”

Pollreisz Balázs, a győri MSZP elnöke, aki kompenzációs listáról jutott be a városi közgyűlésbe a Facebookon a "Találkozzunk a Városházán!" felszólítással osztotta meg a közgyűlés meghívóját.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt: október elején, a választások előtt bombaként robbant Borkai Zsolt győri polgármester botránya. Az ügy súlypontja hamar átkerült a "szex" szóról a "győri polipra", ami aztán magával rántotta az országos önkormányzati választást, bár a győri polgármesteri posztot végül így is megnyerte Borkai.

(Borítókép:  Borkai Zsolt a sajtótájékoztatón, melyen bejelentette kilépését a Fideszből - fotó: Kaszás Tamás / Index)  • Tippek
  • Biztosítás