A fideszes képviselők nem találták méltatlannak a botrányokba keveredett sümegi polgármestert

2021.08.12. 20:32 Módosítva: 2021.08.12. 23:29
Méltatlansági eljárás indult Sümegen amiatt, hogy a helyi polgármester felesége érettségi botrányba keveredett. A fideszes többségű képviselő-testület szerint azonban Végh László nem bizonyult méltatlannak a város vezetésére.

Az eljárást az Élhetőbb Városért Egyesület (ÉVE) kezdeményezte a képviselő-testületben.

Rig Lajos, a körzet jobbikos képviselője szerint a kezdeményezésben az alábbi okokat sorolták fel, amelyek miatt Végh László méltatlan lehet a pályázat vezetésére. 

  • Előterjesztéseiből és döntéseiből kifolyólag Sümeg Városát büntetések, bírságok formájában több milliós anyagi kár érte, mely kár a helyi költségvetésből került megfizetésre,
  • A Pénzügyminisztérium 142 millió forint összegű visszakövetelése a TOP-os pályázati pénzek szabálytalan felhasználása miatt,
  • Végh László polgármester élettársának hamis érettségije és milliós fizetése,
  • A polgármester nyilvános szereplése, megnyilvánulásai,

A fideszes többségű képviselő-testület azonban csütörtökön végül úgy szavazott, hogy szerintük Végh László nem bizonyult méltatlannak a város vezetésére.

Mint korábban megírtuk: a botrány miatt a városvezető feleségének érettségijét már elkobozták a hatóságok, nemrég pedig az egyik fideszes önkormányzati képviselő is benyújtotta a lemondását a pályázati pénzek szabálytalan felhasználása miatt.