A Momentum tervez, a polgármester válaszol, az új vakcina készül

IMG 7653 (1)
2021.09.07. 21:24
A Momentum Kampányhajrá néven rendezett eseményén jártunk, Kecskemét polgármesterével nagyinterjút készítettünk, ahogy a Testnevelési Egyetem új rektorával is. Indiában új vakcinát fejlesztenek, a legnagyobb német pénzintézet ellen pedig nyomozás indult. Napi hírösszefoglaló az Indexen.
  • „Kampányhajrá” néven rendezett eseményt az előválasztási aláírásgyűjtés végén a Momentum. A 2010 előtti világról, a gazhoz hasonlított korrupcióról és az ellenzék megújulásáról is szó esett a politikusok beszédeiben. A párt valamennyi jelöltjének sikerült megugrania az előírt mennyiséget, Fekete-Győr András a szükséges húszezer helyett huszonötezer ajánlást adott le. Részletek itt.
  • A főpolgármester szerint a DK szombathelyi jelöltje olyan állításokat tett, amelyek erős tájékozatlanságra utalnak. Karácsony Gergely azt is hozzátette: az előválasztás nagyon fontos, azonban az is, hogy az előválasztási viták során olyanokat állítsanak, amik igazak. Részletek itt.
  • Közel két év telt el a legutóbbi önkormányzati választások óta. Ennyi idő alatt mind az új, mind az újraválasztott városvezetések meg tudják mutatni, mi valósult meg terveikből. Az elmúlt huszonkét hónap azonban a koronavírus-járvány miatt igencsak rendhagyó volt, ahogy a világon szinte mindenütt, itthon is újra kellett írni a terveket. Az Index A városvezető címmel új sorozatot indított, amelyben hazai nagyvárosok polgármestereit faggattuk az elmúlt időszakról, újraírt terveikről. Ezúttal Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét 45 éves, közgazdász végzettségű polgármesterét kérdeztük.
  • Vigyázat, vadveszély! Szeptembertől november közepéig tart hazánkban a szarvasok násza, amikor is az állatok sokszor veszélyérzet és körültekintés nélkül ugranak ki az úttestre, az arra haladó gépjármű elé. Ki a felelős a vadgázolásért? Ki téríti meg a kárt? Cikkünkben néhány jogi tévhitet igyekszünk eloszlatni.
  • A napokban szenzációként jelent meg a hír, miszerint Indiában egy teljesen új hatásmechanizmuson alapuló koronavírus elleni, de elviekben más betegségek megelőzésére is átalakítható vakcina jelent meg. Az alábbiakban elemezzük, miről is van szó pontosan.
  • A kétszázezeres minimálbér megvalósíthatóságát járta körül a Munkástanácsok Országos Szövetsége által szervezett konferencia, amelyen a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szereplői is részt vettek. Az elhangzottak alapján nagyon eltérő, bár a szokásos kiindulópontról indulnak a minimálbér-emelési egyeztetések: a túl sok és a túl kevés között kellene kompromisszumot találni. Részletek itt
  • Nyomozást indítottak a világ egyik legnagyobb biztosítója, az Allianz ellen a német hatóságok, miután a nagyvállalat több amerikai befektetési alapjából dollármilliárdok úsztak el a koronavírus-járvány első hónapjaiban a Reuters szerint. Részletek itt.
  • Augusztus 26-án Sterbenz Tamást, az eddigi általános rektorhelyettest a Testnevelési Egyetem rektorának választották. Az 53 éves egykori válogatott kosárlabdázó, a közgazdaságtudomány doktora azt a Mocsai Lajost követi a tisztségben, aki a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke lesz. Az új rektor exkluzív interjút adott az Indexnek.

FEMINA. Eva Braun húgának Hitler választott férjet: Gretl Braun a kegyetlen Waffen-SS-parancsnoknak mondott sírig tartó igent. A náci vezető körébe tartozó hölgyek közül sokan remélték, hogy szert tesznek egy befolyásos férjre. Így volt ezzel Gretl, Eva Braun húga is, de nem a saját választása volt, ki legyen a párja. Hitler szemezgetett számára a saját köreiből: fiatal párttagok, katonatisztek és SS-tagok közül. Erről a Femina cikke ír bővebben.

DÍVÁNY. 60 balhés kamaszt fogadott be és nevelt fel egy férfi: „Mindenki megérdemli, hogy otthona legyen”. A brooklyni Guy Bryant eleve a gyermekvédelemben dolgozott, de egy ponton nem akármire szánta el magát: megnyitotta az otthonát olyan, zaklatott életet élő tinédzserek előtt, akiknek nem volt hol lakniuk. A Dívány cikkéből kiderül, hogyan alakult a gyerekek sorsa.

További híreinket ide kattintva olvashatják el.