A DK a Magyar Távirati Iroda átnevezését kezdeményezi

2021.09.18. 10:38 Módosítva: 2021.09.18. 10:38
A párt szerint a hírügynökség igyekszik eltitkolni az előválasztás létezését is.

Szombaton startolt el az ellenzéki előválasztás érdemi része, a szavazás. Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy pénteken Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje is kampányrendezvényt tartottak Budapesten, de egyikről sem számolt be a Magyar Távirati Iroda (MTI).

A minden magyar adófizető pénzéből működő Magyar Távirati Iroda (MTI) nemhogy nem számolt be egyik beszédről és rendezvényről sem, láthatóan igyekszik eltitkolni az előválasztás létezését is

– írja Barkóczi Balázs.

A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli a kormánytól, hogy „legalább a kormányváltást megelőző pár hónapra” nevezze át a Magyar Távirati Irodát Magyar Propaganda Irodára.

Akár Dobrev Klára, akár Karácsony Gergely, akár Jakab Péter, akár Fekete-Győr András, akár Márki-Zay Péter mond beszédet az ellenzéki előválasztás időszakában, a mindannyiunk pénzéből működő állami hírügynökségnek kutya kötelessége tájékoztatni róla a nyilvánosságot. Ezt ma láthatóan nem hajlandóak megtenni. Mi csak azt kérjük, hogy legalább a kormányváltásig nevezzék az állami hírügynökséget annak, ami: Magyar Propaganda Irodának! A továbbiakról úgyis Dobrev Klára és a koalíciós kormány fog dönteni

– olvasható a DK szóvivőjének közleményéről.

Az Indexen Dobrev Klára és Karácsony Gergely pénteki kampányrendezvényeiről külön cikkben beszámoltunk, illetve ITT tekintheti meg videós összeállításunkat.