Vitézy Dávid továbbra is titkolózik, de bevallotta, hogy vannak politikai ambíciói

2023.12.14. 15:23
A volt közlekedési államtitkár szerint az országos pártpolitikai viszályok miatt megállt Budapest fejlődése, miközben Lázár János olyan tervezési munkákat is leállított, amelyek már rég elnyerték az uniós forrásokat.

„Úgy gondolom, hogy nincs közlekedési és városfejlesztési szakmai munka politika nélkül, hiszen az összes érdemi döntést a politika hozza. Van ambícióm, hogy ezekben a témákban még az életemben hatást gyakoroljak arra, hogyan mennek a dolgok Magyarországon vagy Budapesten. Ez nyilván összefügg a politikával” – mondta Vitézy Dávid a 444-nek adott interjújában, hozzátéve, hogy Ungár Péter és több civil szervezet is megkereste azzal, hogy induljon a főpolgármesterségért, de ezekre a felkérésekre még nem mondott semmit. 

Vitézy Dávid a portálnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy: 

  • A Fidesz részéről még nem keresték meg a főpolgármesterség miatt.
  • Még nem döntötte el, hogy időszerűnek tartja-e a jelöltségét.
  • Az országos pártpolitikai viszályok miatt állt meg Budapest fejlődése.
  • Rossz iránynak tartja a 10 regionális vasútvonal bezárásához vezető nyári döntést.
  • „Lázárék viszont olyan tervezési munkákat is leállítottak, amelyek már elnyertek európai uniós forrásokat. Felbontották a szerződéseket, így az eddig elvégzett munka és az uniós forrás is ment a kukába”.
  • A BKK-nál bevezetett modellt akarta bevezetni a közlekedést érintő országos politikában.

Vitézy Dávid az Indexnek adott legutóbbi interjújában úgy reagált a MÁV vezetőinek menesztésére, hogy felelősséghárítás és másokra mutogatás helyett érdemes lenne inkább a közlekedéspolitika alapvető problémáival szembesülni, és elkezdeni megoldani azokat.