Magyar Péter válaszolt, miután Vona Gábor vitára hívta

2024.03.04. 09:23
Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke nyílt levelet intézett Magyar Péternek, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férjének. Vona szerint eddig nem nagyon volt mit mondaniuk Magyarnak, csak nézték, ahogy a többi ellenzéki párt próbálja kihasználni a népszerűségét, viszont így, hogy Magyar politikai pályára adta a fejét, megváltozott a helyzet.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter pártalapításba kezdett, és március 15-én az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház között tartja meg nagy bejelentését, ahol kifejti, hogy milyen „friss és nyugodt erőt” kíván hozni a hazai politikai életbe. Mióta a Partizánon interjút adott Gulyás Marcinak, és megszellőztetett néhány belső információt a kormány dolgairól, elindult ellene a lejárató kampány, illetve be is perelték, de azt mondja, hogy erre már fel volt készülve, és nem késztetik meghátrálásra az ilyesfajta akciók.

Vona Gábor nyílt levelében azt írja, hogy cáfolja azokat a pletykákat, miszerint Magyar a Második Reformkor listavezetője lenne a júniusi európai parlamenti választásokon. Állítása szerint érdeklődéssel figyelte, ahogy az ellenzéki pártok egymásra licitálnak, hogy profitálhassanak Magyar hirtelen jött hírnevéből, de eddig nem gondolta azt, hogy bele kellene szólnia. Most viszont, hogy Magyar Péter politikai pályára kíván lépni, megváltozott a helyzet.

Most, hogy minden bizonnyal politikai szerepvállalásra adod a fejed, a helyzet megváltozott. Ezúton szeretnélek meghívni egy kulturált és higgadt vitára az ország jövőjéről

– írja Vona Gábor. „Az ország polgárosodását a Második Reformkor szerint az érdemi és konstruktív vitakultúra meghonosítása alapozhatja meg. Mutassuk meg együtt, hogy ez lehetséges!”

A NER lebontásáért végzett munkádhoz sok sikert, erőt és alázatot kívánok!

– zárja sorait a Második Reformkor elnöke. Legkésőbb március 15-én kiderül, hogy Magyar Péter mit reagál a felkérésre, de ismerve a közösségi médiában tett bejegyzéseit, valószínűleg ez előbb is bekövetkezik majd.

Frissítés: 

Magyar Péter Vona Gábor Facebook-posztja alatt készséggel elfogadta a vitára invitálást a Második Reformkor elnökétől:

Kedves Gábor, köszönöm. Természetesen bármikor szívesen leülök egy nyilvános vitára. Minden jót, Magyar Péter

– kommentelte Varga Judit volt férje. Vona erre nem sokkal később ugyanebben a posztban már reagált is:

Kedves Péter! Nagyon örülök a nyitottságodnak. Kereslek akkor, hogy a részleteket megbeszéljük

– írta a pártelnök.