Úgy tűnik, megvan Szentkirályi Alexandra utódja a kormányinfón

ZS 2465
2024.03.16. 11:29
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár veheti át Szentkirályi Alexandra szerepét a kormányinfókon, miután az eddigi kormányszóvivő megméreti magát a budapesti főpolgármesterségért – értesült az ATV.

Csütörtökön vált véglegessé, hogy Szentkirályi Alexandra (aki kormányszóvivői tisztsége előtt, 2014 és 2019 közt budapesti főpolgármester-helyettes is volt) lesz a kormánypártok főpolgármester-jelöltje az önkormányzati választáson.

Szentkirályi Alexandra később egy Facebook-posztban jelezte is, hogy többé nem lesz kormányszóvivő. Ezt követően a kormány március 15-i hatállyal visszavonta Szentkirályi Alexandra hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztosi megbízását. Az Indexnek nyilatkozva Tarlós István korábbi főpolgármester jó döntésnek nevezte azt, hogy a Fidesz őt indítja, és azt is jelezte, szívesen segítene neki a kampányban.

Az viszont kérdéses volt eddig, ki lesz az utódja a kormányinfókon, ahol eddig Gulyás Gergellyel közösen szerepelt. Az atv.hu ezzel kapcsolatban értesült arról, hogy

SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA HELYÉT KOVÁCS ZOLTÁN VEHETI ÁT A KORMÁNYINFÓKON.

Kovácsnak nem lesz ismeretlen a szerep, hiszen több alkalommal is szerepelt már ezeken az eseményeken, például tavaly decemberben is megjelent az Orbán Viktor által tartott évzáró kormányinfón.

Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri indulását bejelentő videóban azt hangsúlyozta, hogy „a nemzet fővárosa Gyurcsány Ferenc fogságában van, aki főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből”. Karácsonyt ezenkívül a 2010 előtti baloldali politika lejárt lemezének nevezte, amely már öt éve forog.

Itt az ideje, hogy lecseréljük ezt a lejárt lemezt. A nemzet fővárosa olyan polgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal

– üzente a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

(Borítókép: Kovács Zoltán 2023. július 27-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)