Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy „Kamumétert” indít Karácsony be nem teljesített ígéreteiből

2024.03.22. 13:59
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje kampánya részeként új videósorozattal jelentkezik, melyben Karácsony Gergely főpolgármester öt évvel ezelőtt tett ígéreteit veszi sorra, és utánajár, hogy melyikből mi valósult meg. A sorozat címe Kamuméter lesz.

„Jön a kampány, és ilyenkor jönnek az ígéretek is. Üres ígérgetésekben pedig Karácsony Gergely a legjobb. De vajon mi valósult meg 5 évvel ezelőtti vállalásaiból?” – vezette fel a sorozatot Szentkirályi Facebookon közzétett videójában.

Kamuméter néven új sorozatot indítok azért, hogy ezt a kérdést megválaszoljam. A Kamuméterben sorra veszem a főpolgármester eddigi legnagyobb vállalásait

– jelentette be a korábbi kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra elsőként a Városháza parkba látogatott el, melyről Karácsony Gergely öt évvel ezelőtt – mint idézi – azt ígérte, „szép, zöld, szemléletformáló és kellemes parkká”, sőt „városi köztérré, agorává alakítja” át.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje a videóban elmondja, hogy az ígéretből „nem sok” valósult meg. A parkolót kicsit átrendezték, kialakítottak egy murvás sávot, bent pedig egy apró udvart hoztak létre – veszi sorra Szentkirályi.

Tényleg szomorú végignézni, ahogy Gyurcsány és Karácsony bánnak Budapesttel és az itt élőkkel. Ennél ez a város sokkal többet érdemel. Budapesten változás kell!

– zárja videóját Szentkirályi Alexandra.

Szentkirályi Alexandra hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztosi megbízását a kormány március 15-én vonta vissza, miután a kormánypárt nyilvánosságra hozta: Szentkirályit indítja a budapesti főpolgármesteri székért.

A kormányinfókon Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár veheti át a volt kormányszóvivő helyét.

Szentkirályi Alexandra kampányfőnökének Hidvéghi Balázst, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérte fel.