Különleges Kormányinfón tér vissza műtétje után Gulyás Gergely

2024.04.11. 07:23
Csaknem két hónap után újra Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ezúttal az új kormányszóvivővel az oldalán, Vitályos Eszterrel számol be a kormány legutóbbi döntéseiről. A sajtótájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is részt vesz.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbb február 16-án tartott Kormányinfót, akkor még Szentkirályi Alexandrával, aki azóta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje lett. Őt váltja most Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium volt államtitkára, aki először vesz részt a Kormányinfón kormányszóvivőként.

A legutóbbi Kormányinfót követően később kiderült, hogy Gulyás Gergely kórházba került, ahol gerincműtéten esett át. A Miniszterelnökséget vezető miniszter március elején már otthonában lábadozott, ahonnan már legfontosabb hivatali feladatait is ellátta, közszereplést azonban ez idő alatt nem vállalt.

Gulyás Gergely március végén egy interjúban beszélt a műtétjéről, és azt is elárulta, hogy olyan fájdalmai voltak, hogy már az utolsó Kormányinfó előtt is infúziót, valamint gerincinjekciót kapott.

Az interjúból az is kiderült, hogy a műtét után a miniszternek újra meg kellett tanulnia járni. A nyilvánosság elé végül egy videóüzenettel tért vissza, amelyben a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről úgy fogalmazott, hogy „kipukkadt a lufi”.

A legfrissebb kormányzati döntéseket csütörtökön délelőtt 11 órakor ismertetik a Miniszterelnöki Kabinetirodában. A Kormányinfón Gulyás Gergely és az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter mellett Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is részt vesz. 

Az eseményen az Index munkatársa is jelen lesz, folyamatosan frissülő cikkünkben elsőként értesülhetnek a legfontosabb bejelentésekről.