2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Verőcei tragédia: újabb áldozat holttestét találta meg a rendőrség

2024.05.22. 19:19

„Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának testét. Még négy embert keresünk. Természetesen amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt, bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik. Kollégáink ezért a baleset óta mindennap megállás nélkül kutatják a folyót” – írta a Facebookon közzétett bejegyzésében a BRFK.  

Hozzátették: 

Ma, 2024. május 22-én, délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére. A helyszínen a BRFK helyszínelői szemlét tartottak, majd azonosították az elhunytat.

„Kollégáink megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. Nyugodj békében, Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünket szeretnénk átadni a családnak!” – fogalmaztak. 

A posztban írtak, illetve korábbi információk alapján a most megtalált áldozat Varga Márton lehet, akit az egyik eltűntként pár napja már megnevezett a rendőrség. A minap kiderült, hogy a fiatal nem sokkal a tragédia előtt kérte meg barátnője kezét. Az esettel kapcsolatban Varga Márton iskolája is közleményt adott ki kedden, ott még eltűntként írtak a Kiss Ferenc-díjas, 13. osztályos tanulóról.  

A BRFK bejelentésének értelmében már három halálos áldozata van a balesetnek, és – mint ahogy a poszt elején írták – négy főt továbbra is eltűntként tartanak számon. 

Az előzmények 

Mint megírtuk, halálos hajóbaleset történt Verőcénél szombat éjjel, amikor is egy szállodahajó ütközött egy kisgéphajóval. Egy buliból hazafelé tartó társaság utazott a motorcsónakon. Ennek tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét megtalálták, többeket viszont kerestek. A történtekkel kapcsolatban a tragédia szerelmespárjának iskolája közleményt is kiadott.

Tóth Mihály, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője hétfőn az M1-en úgy nyilatkozott: a motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött.

Nemrég írtunk arról, hogy az ügyben eljáró budapesti törvényszék is kiadott egy közleményt szerda délután.