2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kiengedték a börtönből Ilaria Salist, az antifa támadássorozat elsőrendű vádlottját

DSC6028
2024.05.23. 20:13
Elhagyhatta a börtönt Ilaria Salis, az antifa ügy elsőrendű vádlottja, aki a vád szerint antifa aktivistatársaival az utcán több embert megtámadott és súlyosan bántalmazott. Salis egy budapesti ingatlanban, bűnügyi felügyelet alatt várhatja meg az ügyében hozott ítéletet. A tárgyalása pénteken folytatódik.

Kiengedték a Gyorskocsi utcai börtönből Ilaria Salis antifasiszta aktivistát, a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottját, akit mintegy 15 hónapig tartottak fogva. Salist átszállították egy budapesti ingatlanba, ahol bűnügyi felügyelet alatt marad, amíg döntést nem hoznak az ügyében – írja az ansa nevű olasz lap.

Salist tavaly február 11-én vették őrizetbe Budapesten. A vád szerint az antifa aktivista társaival az utcán több embert megtámadott és súlyosan bántalmazott. A vádlott tizenhat millió forint óvadék fejében kerülhetett házi őrizetbe az elsőfokú ítéletig, a budapesti ingatlant csak a bíróság külön engedélyével hagyhatja el. Tárgyalása pénteken folytatódik. Apja szavai szerint akár 24 év börtönre is ítélhetik.

Családja jogi képviselői és támogatói azt remélik, hogy Salis a közeljövőben hazatérhet Olaszországba, hogy ott folytathassa a házi őrizetet. 

Ilaria Salis az antifa per ellenére jelöltként indul a júniusi európai parlamenti (EP) választásokon a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) olasz pártkoalíció színeiben. Ha beválasztják az EP-be, képviselőként immunitásban részesülhet. A nő egy korábbi interjúban hangsúlyozta, ha európai parlamenti képviselő lesz, rabokkal akar foglalkozni. 

(Borítókép: Ilaria Salis 2024. március 28-án. Fotó: Tövissi Bence / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport