Kunhalmi Ágnes: Budapesten a Fidesz az évszázad trükkjét hajtotta végre

PAP 7641
2024.06.13. 16:48
Először „szólalt meg” a szocialista párt társelnöke, Kunhalmi Ágnes a választás óta, a Facebook-oldalán reagált pártja, illetve a DK–MSZP–Párbeszéd baloldali összefogás eredményére.

„Először is, ahogyan ezt már a választások éjszakáján is megtettem, meg szeretném köszönni mindenkinek, aki támogató szavazatát adta ránk. Egyben gratulálok mindazoknak, akik mandátumhoz jutottak. A teljes folyamat még nem zárult le, hiszen Budapesten a Fidesz az évszázad trükkjét hajtotta végre, a pénteki újraszámlálás után lesz eredmény” – közölte az MSZP társelnöke a közösségi oldalán.

Vitézy Dávid kezdeményezésére a Nemzeti Választási Bizottság pénteken számolja újra az érvénytelen szavazólapokat, eközben Karácsony Gergely bejelentette, hogy a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

„Nekem is végig kell gondolnom a saját szerepemet”

Kunhalmi Ágnes a bejegyzésében arról írt, hogy bár az ország területén számos önkormányzati pozíciót nyertek, az ügy egészét tekintve van okuk a csalódásra.

A hazai szociáldemokrácia egészét, a baloldalt tekintve pedig én magam is rendkívül csalódott vagyok. Az értékelés elkezdődött, és a tisztújítás folyamata is hamarosan elindul. Ezzel párhuzamosan nekem is végig kell gondolnom a saját szerepemet, hogy a jövőben hogyan és mivel tudom leginkább segíteni a hazai szociáldemokrácia, a baloldal jövőjét

– fogalmazott az MSZP társelnöke.

Hozzátette: fontos, hogy őszintén nézzenek szembe a problémákkal, okokkal, és részletesen megértsék a pontos eseményeket, illetve a szavazótáborok mozgását.

Mivel lényegében a megerősödött jobboldali erőkkel szemben csak mi maradtunk nem jobboldaliak, ezért végig kell gondolnunk, hogyan lehet a baloldali értékeket képviselni Magyarországon. Meggyőződésem, hogy nincs jó társadalom baloldali értékek nélkül, és azt is hiszem, hogy végre mélyebb változásra, új útitervre van szükségünk

– zárta bejegyzését Kunhalmi Ágnes.

A választási kudarc után Donáth Anna lemondott a Momentum elnöki tisztségéről, Dobrev Klára pedig bejelentette a DK-s árnyékkormánya végét.

(Borítókép: Kunhalmi Ágnes 2023. szeptemberben. Fotó: Papajcsik Péter / Index)