új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szintén csütörtöki hír volt, hogy egymilliárd euró hitelt vett fel kínai bankoktól a magyar állam tavasszal. Mindez az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán megjelent adatokból derült ki, ahogyan az is, hogy a kormány április 19-én már le is hívta a teljes összeget.

    A devizahitelt a Kínai Fejlesztési Banktól, a Kínai Eximbanktól, valamint a Bank of China magyar ágától vették fel hároméves futamidőre. A kamat, a törlesztés ütemezése és az egyéb részletek azonban egyelőre nem ismertek.

  • Egyelőre nem tudni, hogy milyen bejelentésre készül a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő. Az azonban szűkíti a lehetséges témák körét, hogy ezúttal jelen lesz Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter is.

  • Elképzelhető, hogy a mostani Kormányinfón ez is szóba kerül. Az viszont biztos, hogy Orbán Viktor politikai igazgatója az egyik tusványosi panelbeszélgetésen elárulta, hogy miért csatlakozott a Fidesz végül az Európai Parlamentben újonnan alakult frakcióhoz, a Patrióták Európáért nevű formációhoz.