Vitézy Dávid is megszólalt Csárdi Antal vádjairól: Kezd bohózatba fulladni a nagy lejárató kampány

2024.10.22. 14:00
Csárdi Antal országgyűlési képviselő egy bizonyítékkel indokolta az LMP-ből való kilépését. A politikus állítása szerint Vitézy Dávid és Ungár Péter, az LMP társelnöke Rogán Antallal „egyezteti a választási stratégiát”. A Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője szerint kezd bohózatba fulladni a nagy lejárató kampány, miután Csárdi Antal egymás után cáfolja meg korábbi állításait.

Csárdi Antal egy interjúban arról beszélt, hogy „nulla másodperc” alatt döntötte el, hogy távozik az LMP-ből, miután látott egy bizonyítékot arról, hogy Ungár Péter, az LMP társelnöke „egyezteti a választási stratégiát Rogán Antallal”. Állítása szerint, Ungár Péter szembesítése után elmondta, hogy nem ült le a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével. Ennek ellenére – Csárdi szerint – az egyeztetést nem tagadta. 

Vitézy Dávid úgy látja, hogy kezd bohózatba fulladni a nagy lejárató kampány, miután Csárdi Antal egymás után cáfolja meg az állításait. Mint írta, a politikusnak hétfőn még egy bizonyító erejű fotója volt, majd ATV-ben már azt mondta, hogy „nincs egyértelmű információja arról, hogy az egyeztetésen ott volt Vitézy Dávid, de nehezen tudja elképzelni, hogy ne tudna róla”. 

A Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője szerint a fénykép nem létezik, és a hármas találkozó sem történt meg.

Ma reggel egy újabb ATV-interjúban Csárdi már egyértelműen nemmel felelt arra a kérdésre is, hogy az elképzelt fényképen Rogán Antal szerepel-e. Csárdi tehát látott egy fényképet, de azt nem, hogy kit ábrázol. Reggel még rajta voltam, délután már nem, este Rogán Antal is rajta volt, reggelre már ő sem – bizonyára megváltoztak a fényviszonyok, van ilyen. Bár, ami a fényviszonyokat illeti, ha közelebbről megnézzük ezt a történetet, igazából csak az éjmély sötétséget láthatjuk

– fejtette ki Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.

Hozzátette, a legelszomorítóbb, amit „a magát a tényellenőrzés zászlóshajójának tartó, az egész ügyet felhájpoló 444 művelt ebben a témában. Most éppen 16 órája tartanak címlapon, és posztolgatnak újra és újra egy olyan írást, melyben Csárdi Tóni saját maga által megcáfolt állítása mellett a Mi Hazánk elnöke által írt, engem nyíltan zsidózó posztot használják hivatkozási alapként – ami egy héttel Lázár János aberrált libsizése után jelent meg. A Mi Hazánk saját maguk által pletykának minősített megjegyzését viszont tényként kezelik. Az antiszemita gyűlöletkeltés rögtön rendben van, Toroczkai László rögtön maga a hiteles forrás, amint ez a 444 céljainak megfelel.”

A Podmaniczky Mozgalom vezetője Csárdi Antal szánalmas lejárató kampányának nevezte az ügyet. Kiemelte, hogy a pártpolitikában továbbra sem szeretne részt venni, és Budapestre, illetve a magyar vasút valódi ügyeire kíván koncentrálni.

Schiffer András sem kímélte Csárdi Antalt

Schiffer András ügyvéd, az LMP korábbi társelnöke is reagált Csárdi Antal kilépésére. „A mandátumodat nem kéne véletlenül visszaadnod? Tudod, amit kizárólag Ungár Péternek és Gyurcsány Ferencnek köszönhettél, 2018-ban is és 2022-ben is” – tette fel a kérdést kommentben, mire Csárdi Antal azt írta, „András, sokkal jobban tisztellek annál, hogy valami bántót válaszoljak, de én veled és Péterrel ellentétben nem a kongresszusnak köszönhetem a mandátumot”.

A szócsata azonban itt nem ért véget, ugyanis Schiffer néhány sorral lejjebb kifejtette, hogy abban a választókerületben, ahol ő él a választójogával, a kutya sem ismeri Csárdit. Mint írta, az ellenzéki választók arra húzták be, akit a pártok nekik felkínáltak.

„Elég ügyesen helyezkedtél ahhoz, hogy 2018-ban jelölt legyél egy olyan választókerületben, amihez semmi közöd nincsen, Ungár pedig elég ügyesen tárgyalt ahhoz, hogy végül te legyél az ellenzék jelöltje. Ennyi történt. Ha komolyan elhiszed, hogy személyedre (közjogilag persze, hogyne) mentek azok a voksok, akkor nagyon el vagy tévedve. Ha az állítólagos elveidet nem zavarta 2018-ban Ungár kongresszusi döntést sértő háttértárgyalása Gyurcsánnyal, akkor most se légy olyan érzékeny: tudniillik 2018-ban pontosan olyan gátlástalan háttérkavarásnak lettél a kedvezményezettje, amiből nyílegyenesen következik a Rogánnal való háttérkavarás 2024-ben, aminek persze nem te vagy a kedvezményezettje” – tette hozzá Schiffer András.