Vitézy Dávid meglepő helyszínen építtetne Budapesten vidámparkot

2024.04.11. 16:18
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt programjában szerepelni fog egy új vidámpark létrehozásának megkezdése Budapesten, amelynek helyszínéül Észak-Csepelt javasolja. Közölte azt is, hogy főpolgármesterként a Lázár János által félbehagyott csepeli közpark előkészítését és megvalósítását folytatni fogja.

A politikus csütörtökön a közösségi oldalán azt írta, a Vidámpark 2013-ban zárt be, hogy átadja a helyét az azóta elhíresült Biodóm számára. Úgy véli, egy évszázados múltú intézmény zárta be a kapuit az Állatkert bővülési szándékai miatt, ám azóta sem történt semmi a pótlására.

Tájékoztatott, hogy a főpolgármesteri programjában szerepelni fog egy új vidámpark létrehozásának megkezdése Budapesten, a legjobb európai gyakorlatokat és üzemeltetőket feltérképezve, és magánbefektetői tőkét is bevonva.

Budapesten több lehetőséget kell teremteni a családok kikapcsolódására – el kell érni a kormány által bezárt múzeumok újranyitását az Iparművészetitől a Közlekedési Múzeumig, meg kell menteni a maxi-Dubaj tervtől a veszélybe került Vasúttörténeti Parkot, be kell fejezni a félbehagyott és funkció nélkül álló Biodómot, és szükség van újra vidámparkra is Budapesten

– fogalmazott Vitézy Dávid. 

Közösségi oldalán kifejtette azt is, hogy a helyszín kiválasztását alapos várostervezési munkának kell megelőznie, de ő Észak-Csepelt javasolja. „Itt egy óriási elhanyagolt volt ipari zóna és a város által elfeledett, mára gazzal benőtt terület található, melyet korábban felhőkarcoló-negyeddé akartak alakítani, de azóta is parlagon áll” – sorolta érveit a főpolgármester-jelölt.  

A budapestiek a szabadidő eltöltésére alkalmas tereket hiányolják

Közölte, a hatályos fővárosi tervek szerint itt egy új, városi jelentőségű közpark létrehozását tervezik, melynek előkészítését a BFK-ban 2021-ben kezdték meg. Véleménye szerint egy ekkora közpark lakott területektől távol akkor életképes, biztonságos és látogatott, ha van benne szabadidős funkció.

Ezért az itt lévő ipari épületek helyén nyithatna újra a vidámpark is. Így lehetne itt parkban sétálni, evezni a Kis-Dunán, csónakázni, de akár dodzsemezni vagy körhintázni is az új vidámparkban

– tette hozzá. 

Arról is szót ejtett, hogy az elmúlt hetekben több mint 5000 visszajelzést kapott a budapestiektől arra vonatkozóan, hogy mit várnak el Budapest következő főpolgármesterétől. Mint írta, a válaszadók jelentős része a szabadidő eltöltésére alkalmas tereket hiányolja, és kiemelkedően sokan említették, hogy jó lenne egy vidámpark a városban.

Szerinte a Főváros következő vezetésének elsősorban abban kell előrelépnie, hogy helyet találjon, tárgyaljon, befektetőket csábítson Budapestre, és mindent elkövessen, hogy újra legyen vidámpark. „Főpolgármesterként ezen leszek, ezt vállalom és a Lázár János által félbehagyott csepeli közpark előkészítését és megvalósítását folytatni fogom” – írta. 

Arról, hogy mit kínálnak a főpolgármester-jelöltek a választóknak, az alábbi cikkünkben írtunk részletesen. Úgy tűnik, nagy a verseny, Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt kedden a Facebookon még kommentháborúba is kezdett, amely a Mol Bubi 3.0 indulásával kezdődött, majd este az orosz metrókocsik beszerzésének ügyével folytatódott.