2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Vitézy Dávid tiszta vizet öntött a pohárba: nem támogatta az orosz metrókocsik felújítását

2024.05.25. 06:20
Nem támogatta és nem is írta alá a kiöregedett orosz metrószerelvények felújítására vonatkozó szerződést – erről beszélt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az InfoRádiónak. A beszélgetésben azt is elmondta, hogy mihamarabb tiszta vizet szeretne önteni a pohárba, mert szerinte figyelemelterelés zajlik az ügyben.

Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy az orosz féllel a szerződést az a BKV-vezérigazgató írta alá, aki azóta is a helyén van, sőt nemrég fizetésemelést is kapott.

Az interjúban a jelölt többek között azt is elmondta, hogy

  • amikor felhívta az ügyre a figyelmet, egyszerre támadt rá Tarlós István volt és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester, akik mindketten az orosz metróprojektet védték.
  • Cáfolta azokat híreket, hogy ő is megszavazta volna a metrófelújítást. Elmondása szerint a BKK vezérigazgatójaként mindenhol azt mondta, hogy az új metrókocsik beszerzését tartja helyesnek, és a kormány döntését követően pedig a nyílt közbeszerzést és a klimatizálást támogatta.
  • Szerinte figyelemelterelés zajlik az ügyben, és inkább arra a kérdésre kéne keresni a választ, hogy miért nincs még mindig klíma a 3-as metróban, és miért maradt el ennek az ügynek a teljes körű kivizsgálása.

Vitézy Dávid végül hozzátette, hogy ő az orosz metróbeszerzés körülményeinek teljes körű tisztázását és a kocsik klimatizálását is pótolni szeretné.