Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Bácsfi Szálasi-plakátokat ragasztott

2004.09.27. 13:24
A rendőrség az V. kerületi önkormányzatnál szabálysértés miatt tett feljelentést, miután Bácsfi Diana és három társa Szálasi Ferencet ábrázoló plakátokat ragasztott. A Magyar Jövő Csoport október 15-én, a nyilas hatalomátvétel évfordulóján a Terror Háza előtt kíván demonstrációt tartani.
Engedély nélküli plakátragasztás miatt feljelentést tett a rendőrség négy olyan személy ellen, aki Szálasi Ferencet ábrázoló plakátokat ragasztott villanyoszlopokra hétfőre virradóan a Belvárosban, közölte Kozák László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Bácsfi is köztük volt

Egy névtelenséget kérő, az ügyet jól ismerő rendőrségi tisztségviselő az MTI-vel közölte, hogy az igazoltatott személyek között volt Bácsfi Diana, a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetője.

Kozák László azt mondta, hogy a rendőrség a személyiségi jogok miatt nem nevezheti meg a rendőri intézkedés alá vont személyeket. Ismertetése szerint az V. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a Kossuth Lajos utcában intézkedtek a plakátragasztók ellen. Igazoltatás után a járőrök felszólították a szabálysértőket, hogy a kihelyezett plakátokat távolítsák el, aminek eleget is tett a négyfős társaság. A rendőrkapitányság hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentést tett a kerületi önkormányzatnál.

Még sokszor látja

A Magyar Jövő Csoport október 15-re demonstrációt jelentett be a budapesti Andrássy út 60., a Terror Háza Múzeum elé, amelynek épülete korábban Szálasi Ferenc "nyilas nemzetvezető" Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom nevű pártjának is otthont adott.

Az ügyészség szeptember 16-án önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt Bácsfi Diána ellen. Előtte hetvenkét óráig őrizetben tartották a Magyar Jövő Csoport vezetőjét. Szabadulásakor újságíróknak elmondta: "Számítok rá, hogy azt a bizonyos épületet, amelyet most meglátogattam belülről is, mint zárkalakó, mint fogoly valószínűleg még sokszor fogom látni életem során".