A Fidesz az egybiztosítós modellről is szavaztatná a népet

2007.06.11. 09:19
A Fidesz nem hat, hanem hétkérdéses népszavazást szeretne, értesült a Magyar Hírlap. A párt arról is szavaztatná a népet, hogy megmaradjon az eddigi egybiztosítós egészségbiztosítási rendszer.

A Fidesz az eddigi, egybiztosítós egészségbiztosítási rendszer megtartásáról szóló népszavazási kezdeményezéssel is kiegészítené eddigi hat kérdését, értesült a Magyar Hírlap.

A lap szerint így hangozna a kérdés, amelyet magánszemélyek nyújtottak be az Országos Választási Bizottsághoz: „Egyetért-e ön azzal, hogy Magyarországon megmaradjon a szolidaritáselvű egybiztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer a népszavazást követő évtől számított tíz éven át”.

Mint az Index beszámolt róla, az OVB korábban már hitelesített egy népszavazási kérdést, amely a több-biztosítós rendszer elvetéséről szól. A kérdést egy budapesti házaspár nyújtotta be, s így szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"

A házaspár korábban úgy nyilatkozott, szívesen veszik a civil szervezetek támogatását az aláírások gyűjtéséhez, de pártok segítségét nem fogadják el. Ezt a kezdeményezést szakszervezetek, a nagycsaládosok egyesülete, az orvosi kamara és a gyógyszerészkamara is támogatja.  • Tippek
  • Bankszámla