Jenő
-3 °C
6 °C

A borsodi MSZP nem akar rendkívüli kongresszust

2008.09.08. 20:10
Szabó György, a Borsod megyei MSZP elnöke azt mondta, szervezetük nem tartja indokoltnak a rendkívüli pártkongresszus összehívását. Kifejtette, hogy az elnökség többsége sem támogatja majd a miniszterelnök kezdeményezését, hiszen a legutóbbi pártkongresszus világos felhatalmazást adott Gyurcsány Ferencnek.

Az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke szerint egyáltalán nem biztos, hogy szeptember 27-én rendkívüli kongresszust tart majd a szocialista párt, írta hétfőn az Észak-Magyarország című megyei napilap internetes kiadása.

A BorsodOnline-nak nyilatkozó Szabó György megyei elnök úgy fogalmazott: "egyáltalán nem biztos, hogy lesz rendkívüli kongresszus..., mert nem indokolt, nem látják értelmét, nem igénylik".

"A legutóbbi pártkongresszus és pártértekezlet világos felhatalmazást adott Gyurcsány Ferencnek" - folytatta a megyei elnök, aki szerint "vannak még tárgyalási lehetőségeink - mármint az SZDSZ-szel -, és amíg ezek fennállnak, nincs új helyzet."

Szabó György úgy vélte, hogy az MSZP elnökségének többsége nem támogatja majd a rendkívüli kongresszus összehívását.

Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke hétfőn a szocialista párt parlamenti frakciójának politikai évadnyitó ülésén jelentette be, hogy az MSZP rendkívüli kongresszusának szeptember 27-i összehívását kezdeményezi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?