István, Vajk
17 °C
34 °C

A borsodi MSZP nem akar rendkívüli kongresszust

2008.09.08. 20:10
Szabó György, a Borsod megyei MSZP elnöke azt mondta, szervezetük nem tartja indokoltnak a rendkívüli pártkongresszus összehívását. Kifejtette, hogy az elnökség többsége sem támogatja majd a miniszterelnök kezdeményezését, hiszen a legutóbbi pártkongresszus világos felhatalmazást adott Gyurcsány Ferencnek.

Az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke szerint egyáltalán nem biztos, hogy szeptember 27-én rendkívüli kongresszust tart majd a szocialista párt, írta hétfőn az Észak-Magyarország című megyei napilap internetes kiadása.

A BorsodOnline-nak nyilatkozó Szabó György megyei elnök úgy fogalmazott: "egyáltalán nem biztos, hogy lesz rendkívüli kongresszus..., mert nem indokolt, nem látják értelmét, nem igénylik".

"A legutóbbi pártkongresszus és pártértekezlet világos felhatalmazást adott Gyurcsány Ferencnek" - folytatta a megyei elnök, aki szerint "vannak még tárgyalási lehetőségeink - mármint az SZDSZ-szel -, és amíg ezek fennállnak, nincs új helyzet."

Szabó György úgy vélte, hogy az MSZP elnökségének többsége nem támogatja majd a rendkívüli kongresszus összehívását.

Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke hétfőn a szocialista párt parlamenti frakciójának politikai évadnyitó ülésén jelentette be, hogy az MSZP rendkívüli kongresszusának szeptember 27-i összehívását kezdeményezi.