Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan Vitézy Dávid utódja

2014.12.02. 18:51

Dabóczi Kálmán a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese váltja Vitézy Dávidot a BKK elnöki posztján szerdától, írja az mno.hu.

A Fővárosi Közgyűlés a múlt héten döntött a BKK és a BKV egybeolvasztásáról, és a közlekedési holding jogköreinek megkurtításáról. A BKK-t az elmúlt 4 évben Vitézy Dávid vezette. Itt gyűjtöttük össze, hogy ezalatt mi minden változott Budapest közlekedésében.

Tarlós István főpolgármester ne makarta kommentálni az új vezetőről szóló hírt.

Dorner Lajostól, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy Dabóczi fő szakterülete korábban a tömegközlekedési közszolgáltatások megrendelése, valamint az elektronikus jegyrendszer és utastájékoztatás volt.

Tökéletesen tisztában van a közlekedési szakmával, de azt hogy milyen cégvezető lesz belőle, a jövő mondja majd meg. A fővárost nyilván nem ismeri olyan jól, mint a MÁV-ot és a Volánokat, azt viszont pontosan átlátja, mitől nem felel meg az állami elvárásoknak a Futár-rendszer. Mivel a szakmában a szakma csúcsának a fővárosi közösségi közlekedés irányítását tartják, ezért mindenképp szakmai előrelépés ez a számára

– fogalmazott a VEKE elnöke, aki bizakodóan áll Dabóczi kinevezéséhez.