Nem tud a kórház arról, hogy az elbocsátott szívsebész betegéhez köze lenne

2018.10.04. 18:17

Mi is beszámoltunk a Népszava értesüléséről, ami szerint meghalt az Országos Kardiológia Intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege.

A lap úgy tudja: az 55 éves férfit július közepén vizsgálták meg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A Népszava információi szerint a betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok szeptemberre megérkeztek, Székely elbocsátása már zajlott.

Megkeresésünkre viszont az Országos Kardiológia Intézet főigazgatója, Dr. Andréka Péter cáfolta, hogy a haláleset az ő intézményükben történt volna, sőt a beteg még a nyilvántartásukban sem szerepelt.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem.  A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el.

A GOKI teljes dokumentációját áttekintve, 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutottak. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs. Ha a beteget a szóban forgó orvos mégis megvizsgálta,  a további teendőkre nézve semmilyen dokumentációt nem készített, azokat nem adta át, így nem tudott róla gondoskodni.

A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában.  Róla  a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni.  A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása.

– áll a főigazgató levelében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?