Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nem tud a kórház arról, hogy az elbocsátott szívsebész betegéhez köze lenne

2018.10.04. 18:17

Mi is beszámoltunk a Népszava értesüléséről, ami szerint meghalt az Országos Kardiológia Intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege.

A lap úgy tudja: az 55 éves férfit július közepén vizsgálták meg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A Népszava információi szerint a betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok szeptemberre megérkeztek, Székely elbocsátása már zajlott.

Megkeresésünkre viszont az Országos Kardiológia Intézet főigazgatója, Dr. Andréka Péter cáfolta, hogy a haláleset az ő intézményükben történt volna, sőt a beteg még a nyilvántartásukban sem szerepelt.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem.  A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el.

A GOKI teljes dokumentációját áttekintve, 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutottak. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs. Ha a beteget a szóban forgó orvos mégis megvizsgálta,  a további teendőkre nézve semmilyen dokumentációt nem készített, azokat nem adta át, így nem tudott róla gondoskodni.

A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában.  Róla  a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni.  A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása.

– áll a főigazgató levelében.