Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még meg sem nyitott, máris nagy a tülekedés az Aréna Plázánál

2007.11.13. 13:14
A VIII. kerületi rendőrkapitányság és a közúti forgalomirányítás rendőreinek kellett kedden délelőtt beavatkozniuk a csütörtöki megnyitásra lázasan készülő Aréna Plázánál. A Kerepesi út kifelé vezető sávjaiban ugyanis már reggel jókora torlódás alakult ki az egymásba érő árufeltöltő teherautók miatt, a 80-as troli meg sem tudott állni.

Kedd délelőtt teljes volt a káosz a Kerepesi út Keleti pályaudvar utáni szakaszán. A 180 ezer négyzetméteres pláza alig két nap múlva nyitja meg kapuit, a kétszáz üzlet és huszonkét étterem és kávézó feltöltése feltehetőleg az utolsó percekig tart majd, legalábbis erre következtetünk a látottak alapján. A lázas sietségben teljesen feltorlódott a szélső sávban a rengeteg teherautó, ugyanis a hatalmas bevásárlóközponthoz a Kerepesi útról csak két lehajtón tudnak eljutni a fuvarozók.

Az út kifelé vezető sávjai meglehetősen bedugultak a ki- és bekanyarodó furgonok miatt, a 80-as trolibuszok minden oldalról körbefogva a teherautóktól hosszú percekig rostokoltak a feltorlódott forgalomban. A trolik a különféle szállítójárművek miatt meg sem tudtak állni a 9. szám előtti megállóban

Képek a helyszínről

A helyzetet súlyosbította, hogy javában zajlanak még a pláza előtti területen a földmunkák, a Kerepesi út felé néző "domboldal" rendezése és parkosítása, kertészeti kialakítása. A gócpontokon a biztonsági szolgálat emberei próbálkoztak a forgalom irányításával, szemmel láthatólag kevés sikerrel.

Rendőrségi beavatkozás

A közlekedési vállalat forgalmizavar-elhárító autóját is láttuk többször megfordulni a helyszínen. A fődiszpécsertől azt a tájékoztatást kaptuk később, hogy mivel a rakodók teljesen szabálytalanul elállták a buszsávot, a trolik csak a középső sávban tudtak épphogy közlekedni, a pláza előtti megállót pedig nem is tudták használni az utasok. Emiatt ideiglenesen meg is szüntették a megállóhelyet.

A tarthatatlan állapotok miatt a BKV végül a rendőrséghez fordult, a VIII. kerületi rendőrkapitányság és a közúti forgalomirányítás segítéségével délre sikerült normalizálni a helyzetet, jelenleg járható a buszsáv is, a 9. szám előtti megállóban is le- és felszállhatnak az utasok. A fődiszpécser kérdésünkre elmondta, hogy az Aréna Pláza illetékeseivel csak egyszer tudtak kapcsolatba lépni, azóta nem kaptak tájékoztatást az árufeltöltés menetéről és tervezett időzítéséről.

A helyszínen járva mi sem tudtunk érdemi információkat szerezni, az ott lévő biztonsági emberek nem nézték jó szemmel a fényképek készítését, az egyikük adóvevőjén azt az utasítást kapta, hogy semmiféle információt ne adjanak semmiről, és a fotózást is meg akarták akadályozni.