Emília
18 °C
26 °C

Még meg sem nyitott, máris nagy a tülekedés az Aréna Plázánál

2007.11.13. 13:14
A VIII. kerületi rendőrkapitányság és a közúti forgalomirányítás rendőreinek kellett kedden délelőtt beavatkozniuk a csütörtöki megnyitásra lázasan készülő Aréna Plázánál. A Kerepesi út kifelé vezető sávjaiban ugyanis már reggel jókora torlódás alakult ki az egymásba érő árufeltöltő teherautók miatt, a 80-as troli meg sem tudott állni.

Kedd délelőtt teljes volt a káosz a Kerepesi út Keleti pályaudvar utáni szakaszán. A 180 ezer négyzetméteres pláza alig két nap múlva nyitja meg kapuit, a kétszáz üzlet és huszonkét étterem és kávézó feltöltése feltehetőleg az utolsó percekig tart majd, legalábbis erre következtetünk a látottak alapján. A lázas sietségben teljesen feltorlódott a szélső sávban a rengeteg teherautó, ugyanis a hatalmas bevásárlóközponthoz a Kerepesi útról csak két lehajtón tudnak eljutni a fuvarozók.

Az út kifelé vezető sávjai meglehetősen bedugultak a ki- és bekanyarodó furgonok miatt, a 80-as trolibuszok minden oldalról körbefogva a teherautóktól hosszú percekig rostokoltak a feltorlódott forgalomban. A trolik a különféle szállítójárművek miatt meg sem tudtak állni a 9. szám előtti megállóban

Képek a helyszínről

A helyzetet súlyosbította, hogy javában zajlanak még a pláza előtti területen a földmunkák, a Kerepesi út felé néző "domboldal" rendezése és parkosítása, kertészeti kialakítása. A gócpontokon a biztonsági szolgálat emberei próbálkoztak a forgalom irányításával, szemmel láthatólag kevés sikerrel.

Rendőrségi beavatkozás

A közlekedési vállalat forgalmizavar-elhárító autóját is láttuk többször megfordulni a helyszínen. A fődiszpécsertől azt a tájékoztatást kaptuk később, hogy mivel a rakodók teljesen szabálytalanul elállták a buszsávot, a trolik csak a középső sávban tudtak épphogy közlekedni, a pláza előtti megállót pedig nem is tudták használni az utasok. Emiatt ideiglenesen meg is szüntették a megállóhelyet.

A tarthatatlan állapotok miatt a BKV végül a rendőrséghez fordult, a VIII. kerületi rendőrkapitányság és a közúti forgalomirányítás segítéségével délre sikerült normalizálni a helyzetet, jelenleg járható a buszsáv is, a 9. szám előtti megállóban is le- és felszállhatnak az utasok. A fődiszpécser kérdésünkre elmondta, hogy az Aréna Pláza illetékeseivel csak egyszer tudtak kapcsolatba lépni, azóta nem kaptak tájékoztatást az árufeltöltés menetéről és tervezett időzítéséről.

A helyszínen járva mi sem tudtunk érdemi információkat szerezni, az ott lévő biztonsági emberek nem nézték jó szemmel a fényképek készítését, az egyikük adóvevőjén azt az utasítást kapta, hogy semmiféle információt ne adjanak semmiről, és a fotózást is meg akarták akadályozni.