György
8 °C
23 °C

Külföldön keres vezérigazgatót a BKV?

2008.05.14. 11:24
A főpolgármesteri kabinet nemzetközi pályázat kiírását javasolja a főváros gazdasági bizottságának a BKV vezérigazgatói posztjára. A nemzetközi pályázatot a gazdasági bizottság írja ki, amelynek benyújtási határideje június 30.

Két hónappal Antal Attila felmentése után úgy tűnik kiírják végre a pályázatot a BKV vezérigazgatói posztjára. A pályázatot a magyar és a nemzetközi sajtóban is megjelentetik, melyre június 30-ig lehet jelentkezni, közölte Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója. A végső döntést az új vezérigazgató személyéről a gazdasági bizottság testület hozza meg várhatóan július 31-ig.

A jelentkezőnek egyebek mellett műszaki vagy gazdasági végzettséggel és több éves államigazgatási vagy közszolgáltató szektorban szerzett vezetői tapasztalattal kell rendelkeznie. Feltétel a tárgyalási szintű angol vagy német nyelvtudás is.

Mint ismeretes, március 9-én kérte felmentését a BKV Zrt. igazgatótanácsának elnökétől Antal Attila. Döntését megromlott egészségi állapotával, illetve a személye elleni támadásokkal indokolta. Antal Attilát 2007. január 1-vel nevezték ki a BKV vezérigazgatójának, miután elődjét, Aba Botondot felmentették.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!