Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföldön keres vezérigazgatót a BKV?

2008.05.14. 11:24
A főpolgármesteri kabinet nemzetközi pályázat kiírását javasolja a főváros gazdasági bizottságának a BKV vezérigazgatói posztjára. A nemzetközi pályázatot a gazdasági bizottság írja ki, amelynek benyújtási határideje június 30.

Két hónappal Antal Attila felmentése után úgy tűnik kiírják végre a pályázatot a BKV vezérigazgatói posztjára. A pályázatot a magyar és a nemzetközi sajtóban is megjelentetik, melyre június 30-ig lehet jelentkezni, közölte Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója. A végső döntést az új vezérigazgató személyéről a gazdasági bizottság testület hozza meg várhatóan július 31-ig.

A jelentkezőnek egyebek mellett műszaki vagy gazdasági végzettséggel és több éves államigazgatási vagy közszolgáltató szektorban szerzett vezetői tapasztalattal kell rendelkeznie. Feltétel a tárgyalási szintű angol vagy német nyelvtudás is.

Mint ismeretes, március 9-én kérte felmentését a BKV Zrt. igazgatótanácsának elnökétől Antal Attila. Döntését megromlott egészségi állapotával, illetve a személye elleni támadásokkal indokolta. Antal Attilát 2007. január 1-vel nevezték ki a BKV vezérigazgatójának, miután elődjét, Aba Botondot felmentették.