Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Késsel támadt BKV-sokra a bliccelő

2007.06.22. 15:32
Pénteken délben az 51-es busz vezetőjét fenyegette meg húszcentis pengéjű késével egy bliccelő. A sofőr védelmére siető BKV-sokat is megtámadta az aggresszív utas. Egy nyolc napon belül gyógyuló sérültje van az esetnek.
Pénteken, dél körül az 51-es autóbuszon egy utas húszcentis pengéjű kést rántott elő, amellyel megfenyegette a járművezetőt. Mivel a vezetőfülkébe nem tudott bejutni, felindultságában a járművön utazó BKV-s hölgyek közül az egyiket megütötte, ő könnyű sérüléseket szenvedett - tájékoztatta az Indexet a BKV.

A járaton utazott a Ráckevei HÉV egyik motorvezetője is. A támadó őt a kés nyelével sebesítette meg, sérülései nyolc napon belül gyógyulnak. A sérültet a helyszínre érkező mentő kórházba szállította, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják. A támadót a rendőrség nem tudta elfogni, mivel a helyszínről elmenekült.

Előbb az ellenőrökre támadt?

A BKV kéri, hogy aki az esettel kapcsolatban információval tud szolgálni, hívja a rendőrséget a 107-es számon, vagy értesítse a XIX. kerületi rendőrkapitányságot.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Antal Attila, a cég vezérigazgatója péntek délután a kórházban látogatja meg a sérült BKV-dolgozót.

A Havaria Press verziója szerint az utas akkor kapta elő a kését, amikor a bérletét kérték az ellenőrök. Előbb hadonászva fenyegette az ellenőröket, aztán inkább a sofőrre támadt. Az utas a kés nyelével fejbe vágta, és arcán megsebesítette a nők védelmére kelő, szintén a BKV-nál dolgozó, és a buszon utazó férfit, aki könnyű sérülést szenvedett.