Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Késsel támadt BKV-sokra a bliccelő

2007.06.22. 15:32
Pénteken délben az 51-es busz vezetőjét fenyegette meg húszcentis pengéjű késével egy bliccelő. A sofőr védelmére siető BKV-sokat is megtámadta az aggresszív utas. Egy nyolc napon belül gyógyuló sérültje van az esetnek.
Pénteken, dél körül az 51-es autóbuszon egy utas húszcentis pengéjű kést rántott elő, amellyel megfenyegette a járművezetőt. Mivel a vezetőfülkébe nem tudott bejutni, felindultságában a járművön utazó BKV-s hölgyek közül az egyiket megütötte, ő könnyű sérüléseket szenvedett - tájékoztatta az Indexet a BKV.

A járaton utazott a Ráckevei HÉV egyik motorvezetője is. A támadó őt a kés nyelével sebesítette meg, sérülései nyolc napon belül gyógyulnak. A sérültet a helyszínre érkező mentő kórházba szállította, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják. A támadót a rendőrség nem tudta elfogni, mivel a helyszínről elmenekült.

Előbb az ellenőrökre támadt?

A BKV kéri, hogy aki az esettel kapcsolatban információval tud szolgálni, hívja a rendőrséget a 107-es számon, vagy értesítse a XIX. kerületi rendőrkapitányságot.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Antal Attila, a cég vezérigazgatója péntek délután a kórházban látogatja meg a sérült BKV-dolgozót.

A Havaria Press verziója szerint az utas akkor kapta elő a kését, amikor a bérletét kérték az ellenőrök. Előbb hadonászva fenyegette az ellenőröket, aztán inkább a sofőrre támadt. Az utas a kés nyelével fejbe vágta, és arcán megsebesítette a nők védelmére kelő, szintén a BKV-nál dolgozó, és a buszon utazó férfit, aki könnyű sérülést szenvedett.