Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

MSZP-s erõsorrend Budapesten

2005.10.13. 16:04
A jövõ pénteken dönt a fõvárosi küldöttgyûlés az MSZP budapesti listáján szereplõk sorrendjérõl. Hiller István lesz az elsõ, majd Molnár Gyula és Lendvai Ildikó következik.
Az utolsó elõtti fórum, a párttanács szerdán este állította össze a budapesti szocialisták 2006-os országgyûlési választási listáját. A listán az elsõ Hiller István lesz, aki egyéniben is indul Soroksáron.

Az egyéniben indulók közül mindenki felkerült a listára. Molnár Gyula budapesti elnök szerint a legjobb esetben akár negyven fõ is bekerülhet a parlamentbe a listájukról. Második hely egyébként éppen Molnáré, aki kerületében szintén megpróbálkozik egyéniben. A következõ helyeken Lendvai Ildikó (Budafok), Kiss Péter (Újpest) szerepelnek. Az ötödiknek rangsorolt Vitányi Iván nem indul egyéni választó kerületben .

Mandur már nem fõvárosi

Meglepetés, hogy Mandur László, a korábbi fõvárosi elnök nem szerepel a listán. Molnár szerint azért, mert a parlament alelnöke az országos elnökség tagja, ezért õk inkább az országos lista elsõ helyére javasolják.

A budapesti elnök elmondása szerint a listára kerültek 80-85 százalékos támogatást kaptak. A végleges listáról a jövõ pénteken a küldöttgyûlés szavaz.

A megyei listákat októberben, novemberben állítják össze.