Mátyás
-6 °C
1 °C

Négy esélyes a budapesti rendőr-főkapitányságra

2004.08.04. 07:27
Négyen pályáznak jó eséllyel a budapesti főkapitányi posztra. A szeptembertől országos főkapitány Gergényi nem kívánt találgatásokba bocsátkozni utódlásáról. A vasprefektust az sem érdekli, hogy többen fanyalogtak kinevezése miatt.
Négyen esélyesek Gergényi Péter vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány posztjára - értesült a Magyar Hírlap. A szeptember 15-től országos rendőrfőkapitány Gergényit Perlaky Attila VIII. kerületi kapitány, Czellér Ferenc XI. kerületi kapitány, Simon Tamás, az autópálya-rendőrség parancsnoka, illetve Ignácz István Pest megyei főkapitány válthatja.

A távozó budapesti főkapitány nem kívánta kommentálni utódlása híreit. "Nem kívánok találgatásokba bocsátkozni" - nyilatkozta a Hírlapnak. A szigoráról elhíresült "vasprefektus" arra sem kívánt reagálni, hogy többen ellenszenvvel fogadták országos főkapitányi kinevezését. "Soha nem érdekelt milyen vélemények keringtek rólam. A tények azt mutatják, hogy a BRFK jelentős fejlődésen ment keresztül vezetésem alatt" - jelentette ki a napilapnak.

A hétfőn kinevezett új főkapitány mellett a Hírlap értesülései szerint Bencze József, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága rendészeti főigazgatójának és Ferenczi László, az ORFK bűnügyi igazgatójának a neve is felmerült. Gergényi mellett szólt, hogy Medgyessy Péter szerint ő a legalkalmasabb a megkezdett reformok véghezvitelére. Az új főkapitány egyes becslések szerint hárommilliárd forint adósággal terhelt rendőrséget vesz át szeptember közepén - írja a Magyar Hírlap.