Erzsébet
1 °C
4 °C

Kocsis István lesz a BKV vezérigazgatója

2008.08.22. 16:39
Az Index információi szerint a politikai megegyezés született a fővárosban arról, hogy Kocsis István, a Magyar Villamosművek Zrt. volt vezetője lesz a BKV vezérigazgatója. A hivatalos döntést jövő héten hozza meg a fővárosi közgyűlés vagy a közgyűlés gazdasági bizottsága.

Városházi források már akkor Kocsis Istvánt tartották a legesélyesebbnek a BKV vezérigazgatói pályázatán, amikor a Kocsis Istvánt képviselő kommunikációs iroda augusztus elején az MTI-ben tette közzé: kacsa az a hír, hogy a jelölt visszalépett a pályázattól.

Az önkormányzat szocialista frakciója ugyanis az elé került összesítés alapján három pályázót tartott alkalmasnak a posztra: Balogh Zsolt megbízott BKV-vezérigazgatót, Hidvégi Gábort, a Vidámpark Zrt. volt igazgatósági elnökét és Devecz Miklóst, a MÁV és a Hídépítő volt dolgozóját. Az ülés után terjedt el a hír, hogy Kocsis visszalépett.

Ám a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága végül indoklás nélkül 30 nappal meghosszabbította az elbírálás határidejét. A most pénteki megegyezést jövő kedden szentesítheti a közgyűlés gazdasági bizottsága, de van olyan kezdeményezés is, hogy a vezérigazgatóról a fővárosi közgyűlés döntsön csütörtöki ülésén.

Somlyódy Csaba, a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke nem cáfolta és nem erősítette meg a hírt. A szocialista politikus elmondta: a vezérigazgatói pályázatot értékelő háromtagú bizottság várhatóan a jövő héten tesz javaslatot a személyre.

Kocsis István korábban az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese, majd vezérigazgatója, a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója, később pedig a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója volt. A MÁV Start igazgatósági elnökeként is tevékenykedett. Az MVM éléről márciusban rúgták ki.

Antal Attila, az előző BKV-vezérigazgató 2008. március 9-én mondott le megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva. Ekkor azonban már állt a botrány, mert kiderült, hogy a BKV attól az Alfa Busz Kft.-től venne használt buszokat, amelynek egyik alvállalkozója Antal Zsolt, a BKV vezér fia. A másik nagy port kavart ügy, ami a vezérigazgató távozásához vezetett, az AAM tanácsadó céggel kötött többmilliárdos szerződés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?