Piroska
3 °C
4 °C

A Móriczra ért a 4-es metró

2008.04.28. 13:12
Elérte a Móricz Zsigmond körteret a 4-es metró déli fúrópajzsa. A pajzsbetörést a metró építői és a sajtó munkatársai kísérték figyelemmel, a politikusok ezúttal távolmaradtak. A déli alagút elkészült hossza 2400 méter, az északi egy állomással, 300 méterrel van lemaradva.

Baljósan zúgott a föld a pajzsbetörés előtt a Móricz alatt. Ez azonban nem egy földrengést kísérő jelenség volt, hanem annak a jele, hogy alig 40 centire van már csak az első metró az állomástól.

Tíz órakor kezdett el leomlani a fal, és egy 20 perces technológiai szünet után tizenegyre tűnt el a fal teljesen. Ezután egy létra segítségével a fúrógép kezelői kimásztak az állomásra, ahol pezsgővel koccintottak egymással.

Klikk!

Az északi fúrópajzs csak a napokban hagyja majd el a Bocskai úti állomást, amely a földsüllyedés minimalizálása miatt követi mindig 300 méterrel lemaradva déli társát. A Bocskai útról alig három hét alatt ért át az északi alagútépítő pajzs a Móricza, köszönhetően a napi 15-30 méteres fúrási sebességnek és az alig 300 méteres állomástávolságnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!