Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Móriczra ért a 4-es metró

2008.04.28. 13:12
Elérte a Móricz Zsigmond körteret a 4-es metró déli fúrópajzsa. A pajzsbetörést a metró építői és a sajtó munkatársai kísérték figyelemmel, a politikusok ezúttal távolmaradtak. A déli alagút elkészült hossza 2400 méter, az északi egy állomással, 300 méterrel van lemaradva.

Baljósan zúgott a föld a pajzsbetörés előtt a Móricz alatt. Ez azonban nem egy földrengést kísérő jelenség volt, hanem annak a jele, hogy alig 40 centire van már csak az első metró az állomástól.

Tíz órakor kezdett el leomlani a fal, és egy 20 perces technológiai szünet után tizenegyre tűnt el a fal teljesen. Ezután egy létra segítségével a fúrógép kezelői kimásztak az állomásra, ahol pezsgővel koccintottak egymással.

Klikk!

Az északi fúrópajzs csak a napokban hagyja majd el a Bocskai úti állomást, amely a földsüllyedés minimalizálása miatt követi mindig 300 méterrel lemaradva déli társát. A Bocskai útról alig három hét alatt ért át az északi alagútépítő pajzs a Móricza, köszönhetően a napi 15-30 méteres fúrási sebességnek és az alig 300 méteres állomástávolságnak.