Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Parlament: túrótorta nincs, a bableves nem drágult

2002.05.15. 16:31
A Parlamentben az ülésterem mellett még mindig a büfé a legfontosabb hely.
Túrótorta nincs. Ez az első kétségbevonhatatlan változás, amivel a parlamenti büfébe betérőnek az új kormányzati ciklusban szembesülnie kell. A parlamenti büfé az ülésterem mellett az Országgyűlés legfontosabb helye. Egyfajta modern agóra, mint azt a szerdai alakuló ülésnap eseményei is bizonyították. Míg a parlamenti patkóban egy - két megilletődött homo novus lilás árnyalatú öltönye volt a legfeltűnőbb színfolt, a büfé az oda beáramló vendégek, pártemberek, diplomaták és újságírók jóvoltából a népek nagy olvasztó tégelyeként funkcionált.

Kattintson a nagyításhoz!
Ami a politikai hovatartozást illeti - választási eredmény ide vagy oda - el kell ismerni a polgári oldal túlsúlyát. A Fidesz frakció tagjai ugyanis az első szünetben olyan intenzitással zúdultak be a helységbe, hogy a kívülállónak óhatatlanul az az érzése támadt: itt fogják megalakítani tucatnyi, minden perben mozdulni kész polgári sejtjeiket.

Gyorsan kiderült azonban, hogy a demokrácia még nincs veszélyben és a spontán népi kezdeményezés célja csupán a büfé legendás hírű Jókai bablevesének birtokba vétele. Egy jelen lévő Mol -kisrészvényes szerint ugyan az egytálétel ára emelkedett, de az Index oknyomozó riportere kiderítette, csupán a választás két fordulója között már megszokott negatív kampány egy túlburjánzó esetével van dolgunk. Persze száz nap múlva még bármi történhet.