Auguszta
-7 °C
0 °C

Gergényit mégis meghallgatja a fõváros a kordonbontásról

2007.02.15. 15:57
Mégis meg kell jelennie Gergényi Péter budapesti rendõrfõkapitánynak a fõvárosi közgyûlés városrendészeti bizottsága elõtt, hogy tájékoztassa a képviselõket a február másodikai rendõri intézkedésekrõl, tudta meg az Infó rádió.

A rendõrfõkapitány meghallgatását Kosztolányi Dénes, a városrendészeti bizottság fideszes alelnöke kezdeményezte, ám Danielisz Béla, a testület elnöke nem tartotta szükségesnek a szakbizottság rendkívüli ülésének összehívását és Gergényi Péter meghallgatását, adta hírül az Infó rádió.

A bizottság elnöke ezért Tiba Zsolt fõjegyzõhöz fordult, hogy ítélje meg, jogi szempontból összehívható-e az ülés, és azon a rendõrfõkapitánynak be kell-e számolni az eseményekrõl.

A fõjegyzõ szerdán küldött levelet Danielisz Bélának, amelyben az áll, hogy a rendõrségi törvény szerint a bizottságnak jogában áll tájékoztatást kérni Budapest rendõrfõkapitányától feladatai ellátásához.

Az ügyben a városrendészeti bizottság szerdai ülésén egyhangúlag elrendelte rendkívüli ülés összehívását, amelyen szó lesz a február eleji események mellett a rendõrszékházra leadott géppisztolysorozat nyomozásának eredményeirõl is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!