Nyomoz a MIÉP a Pannon Rádió ügyében

2002.05.30. 16:35
Politikai körök lehetetlenítették el a Pannon Rádiót, s az ügyben Gidófalvi Attila ügyvezető igazgató csak mellékszereplő - hangoztatja a MIÉP szóvivője, Győri Béla. Szerinte Gidófalvi kísérletet tesz arra, hogy a cégben megszüntesse a MIÉP befolyását. A szóvivő szerint mindez a jogállamiság súlyos arculcsapása, és rejtély, hogy a Fidesz, az SZDSZ vagy az MSZP áll-e a háttérben.
Győri Béla szerint a Pannon Rádió ellen indított támadásban Gidófalvi Attila, mint ügyvezető igazgató "csupán mellékszereplő", alapvető befolyásolási lehetőséggel "azok a politikai és az azokkal összefonódó gazdasági erők rendelkeznek, amelyek látens módon a háttérből mozgatják a feltehetően jogalkalmazási és egyéb hatalmi jogosítvánnyal rendelkező tisztségviselőket."

Győri Béla erről a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány nevében beszélt Budapesten, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Utalt arra, hogy Gidófalvi Attila május 10-én - a Pannon Rádiót működtető Gidó Média gazdasági társaság 26 százalékos társtulajdonosának, Bocskai István Szabadegyetemért Alapítványnak a tudta nélkül - elköltöztette eredeti helyéről a rádió adóját és stúdióját, amely a szükséges engedélyek birtokában még aznap párhuzamosan megkezdte saját műsorának sugárzását.

Kizárná az alapítványt

Győri Béla szerint az ügyvezető igazgató - napokban tett, a megegyezést kereső nyilatkozataival szemben - olyan tulajdonosi taggyűlés összehívását kezdeményezte június 10-re, amelynek egyik napirendi pontja a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kizárása lenne Gidó Média Kft.-ből.

Az alapítvány képviselője úgy véli, "e mögött nyilvánvalóan politikai szándék és pénz van, de azt nem tudni, kik állnak mögötte, az MSZP, az SZDSZ, vagy a Fidesz".

Győri Béla hangsúlyozta, hogy az alapítvány, mint társtulajdonos éppen azért kezdeményezett hatósági eljárást, hogy kiderüljön, "kik pénzelték, kik pénzelik a mai napig ezt a hamis, körmönfont eljárást és hadjáratot", valamint szeretnék kideríteni, hogy milyen természetes vagy jogi személyiségek működnek közre az ügyben.

Arculcsapás

A Pannon Rádió sorsa a magyar sajtószabadság ügye, a Pannon Rádió elnémítására tett cinikus cselekménysorozat a jogállamiság súlyos arculcsapása - jelentette ki Győri Béla.  • Tippek
  • Személyi kölcsön