Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomoz a MIÉP a Pannon Rádió ügyében

2002.05.30. 16:35
Politikai körök lehetetlenítették el a Pannon Rádiót, s az ügyben Gidófalvi Attila ügyvezető igazgató csak mellékszereplő - hangoztatja a MIÉP szóvivője, Győri Béla. Szerinte Gidófalvi kísérletet tesz arra, hogy a cégben megszüntesse a MIÉP befolyását. A szóvivő szerint mindez a jogállamiság súlyos arculcsapása, és rejtély, hogy a Fidesz, az SZDSZ vagy az MSZP áll-e a háttérben.
Győri Béla szerint a Pannon Rádió ellen indított támadásban Gidófalvi Attila, mint ügyvezető igazgató "csupán mellékszereplő", alapvető befolyásolási lehetőséggel "azok a politikai és az azokkal összefonódó gazdasági erők rendelkeznek, amelyek látens módon a háttérből mozgatják a feltehetően jogalkalmazási és egyéb hatalmi jogosítvánnyal rendelkező tisztségviselőket."

Győri Béla erről a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány nevében beszélt Budapesten, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Utalt arra, hogy Gidófalvi Attila május 10-én - a Pannon Rádiót működtető Gidó Média gazdasági társaság 26 százalékos társtulajdonosának, Bocskai István Szabadegyetemért Alapítványnak a tudta nélkül - elköltöztette eredeti helyéről a rádió adóját és stúdióját, amely a szükséges engedélyek birtokában még aznap párhuzamosan megkezdte saját műsorának sugárzását.

Kizárná az alapítványt

Győri Béla szerint az ügyvezető igazgató - napokban tett, a megegyezést kereső nyilatkozataival szemben - olyan tulajdonosi taggyűlés összehívását kezdeményezte június 10-re, amelynek egyik napirendi pontja a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kizárása lenne Gidó Média Kft.-ből.

Az alapítvány képviselője úgy véli, "e mögött nyilvánvalóan politikai szándék és pénz van, de azt nem tudni, kik állnak mögötte, az MSZP, az SZDSZ, vagy a Fidesz".

Győri Béla hangsúlyozta, hogy az alapítvány, mint társtulajdonos éppen azért kezdeményezett hatósági eljárást, hogy kiderüljön, "kik pénzelték, kik pénzelik a mai napig ezt a hamis, körmönfont eljárást és hadjáratot", valamint szeretnék kideríteni, hogy milyen természetes vagy jogi személyiségek működnek közre az ügyben.

Arculcsapás

A Pannon Rádió sorsa a magyar sajtószabadság ügye, a Pannon Rádió elnémítására tett cinikus cselekménysorozat a jogállamiság súlyos arculcsapása - jelentette ki Győri Béla.