Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Gyurcsány: Az ellenzék az MSZP tavalyi hibáit követi el

2005.01.20. 20:40
Az ellenzék nem találja a választ a kormány politikájára, mondta Gyurcsány Ferenc egy hatvani lakossági fórumon. A miniszterelnök szerint a Fidesz azt hiszi, hogy népszerűségvesztésüket a rossz kommunikáció okozza.
Az ellenzék ma ugyanabba a hibába esik, mint a szocialisták egy évvel ezelőtt, vagyis politikai problémáit kommunikációs problémának tekinti, jelentette ki Gyurcsány Ferenc csütörtökön Hatvanban. "Őszintén szólva nem szeretném azt a sanszot megadni az ellenzéknek, hogy úgy gondolja, hogy itt az a kihívás, ami őt most éri, az csak egy kommunikációs kihívás" - mondta a miniszterelnök egy lakossági fórumon.

Felidézte: egy éve az volt a véleménye, hogy rossz úton jár az MSZP, ha azzal nyugtatja magát, hogy a párt népszerűségének a csökkenését csupán a rossz kommunikáció okozza. "Dehogy, nem csinált elég jó politikát. (...) Én most úgy gondolom, hogy az ellenzéknek hasonló a problémája" - mondta.

A kormányfő szavai szerint az ellenzék téved, amikor azt hiszi, hogy csupán a sok nyilvános szereplést lebonyolító, hiperaktív miniszterelnökre nem találja a választ. Félreértés van: arra a politikára nem találják a választ, amit a jelenlegi kormány csinál, mondta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő hangsúlyozta: ez a politika arról szól, hogy tekintsük felnőttnek az embereket, és beszéljük meg, osszuk meg velük a dilemmákat. Mert nem úgy van, hogy csettintésre minden álmunk megvalósul, csak azért, mert akarjuk. Ilyen dilemmaként említette a kormányfő a bérek emelkedésének a versenyképességre gyakorolt hatását, a nyugdíjemelés korlátait, vagy a lakástámogatás rendszerét, amelyet azért változtattak meg, hogy a leggazdagabbak helyett az igazán rászorulóknak jusson a segítség.