Vendel
6 °C
20 °C

Részben helyt adtak a Happy End panaszának

2002.06.20. 10:16
Részben helyt adott a Fővárosi Főügyészség a Happy End és az Ezüsthajó Kft. panaszainak - tudta meg a Népszabadság. Az ügyészség szerint ugyanis olyan papírokat és számítógépeket is lefoglaltak a rendőrök, melyek nincsenek összefüggésben a cégek ügyében zajló nyomozással, ezeket így haladéktalanul vissza kell szolgáltatni.
Amint arról az Index is beszámolt, a Happy End és Ezüsthajó Kft. milliárdos állami megrendelései kapcsán, hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indult nyomozás. A Népszabadság értesülései szerint a Fővárosi Főügyészség részben helyt adott a Happy End és az Ezüsthajó Kft.-k jogi képviselője panaszának, amelyet a két cég és az Országimázs Központ között létrejött szerződésekkel összefüggésben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt elrendelt nyomozás ellen nyújtottak be.

A cégek jogászai szerint a rendőrség olyan iratokat és számítógépeket is lefoglalt, amelyeknek semmi közük a gyanúsításban megfogalmazott feltételezett jogsértésekhez. Ezeket az ügyészség szerint haladéktalanul vissza kell szolgáltatni a cégeknek, erre utasították is a rendőrséget. Elutasította ugyanakkor az ügyészség a gyanúsítás elleni panaszt. A Népszabadság szerint ugyanakkor a lefoglalások oly módon történtek, hogy a rendőrség felszólította a cégek képviselőit, az állami megrendelésekkel kapcsolatos iratokat, illetve adatokat átadására. Az egyenruhások csak azt vitték el, amit átadtak nekik, a rendőrség ennek ellenére nem kívánta kommentálni az ügyészségi határozatot.

A napilap szerint még tart a házkutatásokon lefoglalt iratok rendszerezése. A rendőrség csak az iratok szétválogatása után tudja ugyanis megmondani, mely bizonylatok hozhatók összefüggésbe a büntetőeljárással.