János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zuschlag-ügy: házkutatás az oktatási minisztériumban

2007.11.08. 06:57
Az MSZP volt zuglói frakcióvezetőjénél és Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelő-bizottságának (fb) elnökénél tartottak házkutatást.

A Zuschlag-ügy kapcsán több zugli politikus otthonában és irodájában is házkutatást tartottak a Kecskeméti Városi Ügyészség munkatársai – értesült a hvg.hu. A lap úgy tudja, köztük van Kemecsei Árpád, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelő-bizottságának (fb) elnöke, valamint Komlódi Gábor, a XIV. kerületi MSZP volt frakcióvezetője is.

Kemecsei Árpád nem cáfolta az értesülést, de nem kívánt nyilatkozni. Szabó Ferenc főügyész-helyettes csak mondott az üggyel kapcsolatban, hogy több személy lakásán volt házkutatás a fővárosban.

A lap szerint Kemecsei Árpád és Komlódi Gábor ajánlást kért a XIV. kerület két országgyűlési képviselőjétől, Csiha Judittól és Baráth Etelétől. A Táncsics Mihály Alapítvány, az MSZP pártalapítványa fél-fél millió forintos pályázati támogatásához kértek segítséget az Y-Generáció és a Szövetség a Modern Magyarországért egyesületek számára. Ám a pénzzel nem tudtak elszámolni. Ezt a két szervezetet is vizsgálják az ügyben.

A Népszabadság információi házkutatást tartott szerdán az Oktatási és Kulturális Minisztériumban is. A tárcánál dolgozott korábban ugyanis Kemecsei Árpád.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János harmadszor is megtagadta a vallomástételt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség meghallgatta Szente Zsolt kiskunhalasi ügyvédet is, aki eddig a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját, Őri Andrást, a Fiatal Baloldal volt zalai elnökét védte.

Őri András korábban a Harmadik Évezredért Alapítványt vezette, amely kapcsolódik a csalással gyanúsított egykori országgyűlési képviselő ügyéhez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!