Viola
-6 °C
-2 °C

Már csak az ORTT engedélyére vár a Hír Tv

2002.11.14. 08:45
Az Országos Rádió- és Televíziótestület (ORTT) várhatóan csütörtökön dönt arról, hogy megadja-e az engedélyt a "polgári Magyarország televíziójának". A Hír Tv - melynek vezérigazgatója Borókai Gábor, főszerkesztője pedig Dlusztus Imre lesz - a tervek szerint december 2-án indulna.
Az ORTT várhatóan csütörtökön tárgyal arról, hogy megadja-e az engedélyt, s mikortól a Hír Televízió működéséhez - értesült a Magyar Hírlap. A testületnek mielőbb döntenie kell ahhoz, hogy az új tévécsatorna - az előzetes tervek szerint - december 2-án elkezdhesse sugározni adását.

Hír TV: Angyalföld és Óbuda

Dlusztus Imre
Információk szerint az adatbejelentőn a tévé székhelye megegyezik a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Rt. XIII. kerület, Victor Hugo utcai irodájának címével és telefonszámával. A társaság alapító okiratán egy óbudai székhely szerepel. Utóbbi társasághoz szorosan kapcsolódik Ungár András, az exkormányfő tanácsadójának, Schmidt Máriának a férje.

Ungár az igazságügyi tárca cégnyilvántartása szerint a BIH Rt. egyik igazgatósági tagja. A cég 2001 őszétől adta bérbe a Deutsch Tamás vezette ifjúsági minisztériumnak Bajcsy-Zsilinszky úti telephelyét, ahol azóta is a szaktárca információs szolgáltató irodája működik - írja a napilap.

Szálloda és vendéglátóipari cégek a háttérben

Borókai Gábor
A vidéki tudósítókat is foglalkoztató tematikus csatornát egymilliárd forint alatti összegből vezetik be a magyar kábelpiacra. A húszmillió forint tőkével bejegyzett Hír Televízió részvényein húsz magánszemély osztozik. A kábelen sugárzó adás pénzügyi forrásait magyar szálloda- és vendéglátóipari befektetők biztosítják - nyilatkozta a Népszabadságnak korábban Borókai Gábor, a Hír TV vezérigazgatója, az Orbán-kormány szóvivője, aki arról is beszámolt, hogy van egy magyar származású külföldi tulajdonosuk is.

A Hír Tv elnöke Borókai Gábor volt kormányszóvivő, főszerkesztője Dlusztus Imre, a Délmagyarország egykori főszerkesztője lesz. A tervek szerint reggel 6-tól éjjel 23 óráig sugároznak adást, melyben hírsávok és hírmagazinok váltják egymást. Információk szerint a képernyőn fel fog tűnni Philip, a Viva TV és a Fidesz naggyűléseinek műsorvezetője, valamint Lovas István is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!