Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megsértették az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét?

2002.07.18. 16:47
Fellebbez Tóth András szocialista képviselő, mert nem ért egyet azzal a bírósági döntéssel, mely szerint megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét, mikor bírálta a cég gazdálkodását. Tóth korábban azt mondta, két költségvetés alapján készül a Bánk bán című film, és a gyártás során az Ezüsthajó mintegy 150 millió forintot kísérelhet meg kiemelni a film büdzséjéből.
Elmarasztalta a II.-III. kerületi bíróság Tóth András szocialista képviselőt, aki korábban a Bánk bán című film finanszírozásával kapcsolatban tett nyilatkozataival - a bíróság csütörtökön hozott, elsőfokú döntése szerint - megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét.

Fellebbez a döntés ellen

Tóth András a döntést ismertetve az MTI-nek nyilatkozva elmondta: fellebbezést nyújt be a határozat ellen.

Emlékeztetett rá: tavaly nyáron több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy az állami produkció gyártása során mintegy 150 millió forintot kísérelhetnek meg kiemelni a film költségvetéséből.

Tóth András ezt - akkori nyilatkozatai szerint - arra alapozta, hogy a birtokába jutott dokumentumok alapján a 766 millió forintos hivatalos költségvetés mellett készült egy 610 millió forintos büdzsé is.

Nincs eredeti dokumentum

Az MSZP-s honatya az elsőfokú bírósági döntést követően elmondta: a bíróság - az eredeti dokumentum hiányában - nem találta bizonyítottnak állításait.

A határozat szerint a képviselőnek fizetett hirdetést kell közzétennie a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a tv2 adásában.

Ezekben közölnie kell: megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét azzal, hogy megalapozatlanul állította a Bánk bán című film finanszírozásával kapcsolatban, hogy a produkció két költségvetés alapján készül, illetve a gyártás során mintegy 150 millió forintot kísérelhetnek meg kiemelni a film büdzséjéből.