Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Megsértették az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét?

2002.07.18. 16:47
Fellebbez Tóth András szocialista képviselő, mert nem ért egyet azzal a bírósági döntéssel, mely szerint megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét, mikor bírálta a cég gazdálkodását. Tóth korábban azt mondta, két költségvetés alapján készül a Bánk bán című film, és a gyártás során az Ezüsthajó mintegy 150 millió forintot kísérelhet meg kiemelni a film büdzséjéből.
Elmarasztalta a II.-III. kerületi bíróság Tóth András szocialista képviselőt, aki korábban a Bánk bán című film finanszírozásával kapcsolatban tett nyilatkozataival - a bíróság csütörtökön hozott, elsőfokú döntése szerint - megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét.

Fellebbez a döntés ellen

Tóth András a döntést ismertetve az MTI-nek nyilatkozva elmondta: fellebbezést nyújt be a határozat ellen.

Emlékeztetett rá: tavaly nyáron több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy az állami produkció gyártása során mintegy 150 millió forintot kísérelhetnek meg kiemelni a film költségvetéséből.

Tóth András ezt - akkori nyilatkozatai szerint - arra alapozta, hogy a birtokába jutott dokumentumok alapján a 766 millió forintos hivatalos költségvetés mellett készült egy 610 millió forintos büdzsé is.

Nincs eredeti dokumentum

Az MSZP-s honatya az elsőfokú bírósági döntést követően elmondta: a bíróság - az eredeti dokumentum hiányában - nem találta bizonyítottnak állításait.

A határozat szerint a képviselőnek fizetett hirdetést kell közzétennie a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a tv2 adásában.

Ezekben közölnie kell: megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét azzal, hogy megalapozatlanul állította a Bánk bán című film finanszírozásával kapcsolatban, hogy a produkció két költségvetés alapján készül, illetve a gyártás során mintegy 150 millió forintot kísérelhetnek meg kiemelni a film büdzséjéből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!