Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormány közeli cégek dolgoznak a Millenáris Kht.-nak

2002.10.10. 08:56
Medgyessy kampányfőtanácsadójának volt cége után külügyi főtanácsadójának volt cége is megbízást kapott a Millenáris Kht.-tól. Mizsei Zsuzsanna, a Kht. vezetője szakmai-bizalmi kérdésnek tartja a megbízásokat. Mint mondta, a közbeszerzésekkel most megbízott cég jóval olcsóbban dolgozik, mint elődje, hiszen egymillióért nem csak tanácsokat ad, de az eljárás lebonyolítását és ügyintézését is vállalja.
Újabb kormányzat közeli vállalkozás kapott megbízást a Millenáris Kht.-nál - értesült a Magyar Hírlap. A közbeszerzések kiírásával és lebonyolításával megbízott Econ-Trust Gazdasági és Pénzügyi Tanácsadó Kft egyik tulajdonosa a cégnyilvántartás adatai szerint Akóts Klára, Medgyessy Péter külügyi főtanácsadója.

Megakadt az átírás

Akóts nyilatkozata szerint május óta nem tulajdonos a cégben. A cégbíróságnál már májusban elindították a változás átvezetését, ez azonban valamilyen okból megakadt - nyilatkozta az Indexnek Tunyogi László, a cég ügyvezetője, Akóts férje. Mint mondta, szerdán már konzultált is ügyvédjükkel, aki "utána fog nézni, miért nem történt meg a bejegyzés". Az Econ-Trust mellett "szabad kézi kiválasztással" döntött Mizsei Zsuzsanna, a Millenáris Kht. vezetője - mondta el a Magyar Hírlapnak Tunyogi. Mint mondta a cég hat ajánlati felhívás kiírására kapott felkérést, amelyért darabonként egymillió forintot fizetett volna a Kht.

Olcsóbb közbeszerzés

Ezzel szemben mindössze egy tender kiírására került sor, mivel Mizsei a Millenáris Park további sorsáról megszülető kormánydöntésig felfüggesztette a megbízatást. Mizsei elmondta, hogy a jelenlegi közbeszerzésekért kifizetett alatta marad a korábbi közbeszerzések összegének, Korábban havi háromnegyedmillióért csak tanácsokat kapott a Kht. , ügyintézést nem. Mint mondta, számára "szakmai-bizalmi kérdés", hogy kikkel dolgozik együtt.

Bizalmasok

Mizsei korábban a Millenáris Kht. átvilágításával Gyurcsány Ferenc, Medgyessy kampánytanácsadójának volt cégét, a Perfekt Auditot bízta meg. A céget Gyurcsány a választási siker után, még májusban eladta a Láng Holdingnak. Értesüléseink szerint ennek oka az volt, hogy számított a kormányzati megrendelésekre, és kerülni akarta az összefonódás látszatát. Mindkét cég megbízásakor az összeg alatta maradt a közbeszerzési értékhatárnak.