Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Kormány közeli cégek dolgoznak a Millenáris Kht.-nak

2002.10.10. 08:56
Medgyessy kampányfőtanácsadójának volt cége után külügyi főtanácsadójának volt cége is megbízást kapott a Millenáris Kht.-tól. Mizsei Zsuzsanna, a Kht. vezetője szakmai-bizalmi kérdésnek tartja a megbízásokat. Mint mondta, a közbeszerzésekkel most megbízott cég jóval olcsóbban dolgozik, mint elődje, hiszen egymillióért nem csak tanácsokat ad, de az eljárás lebonyolítását és ügyintézését is vállalja.
Újabb kormányzat közeli vállalkozás kapott megbízást a Millenáris Kht.-nál - értesült a Magyar Hírlap. A közbeszerzések kiírásával és lebonyolításával megbízott Econ-Trust Gazdasági és Pénzügyi Tanácsadó Kft egyik tulajdonosa a cégnyilvántartás adatai szerint Akóts Klára, Medgyessy Péter külügyi főtanácsadója.

Megakadt az átírás

Akóts nyilatkozata szerint május óta nem tulajdonos a cégben. A cégbíróságnál már májusban elindították a változás átvezetését, ez azonban valamilyen okból megakadt - nyilatkozta az Indexnek Tunyogi László, a cég ügyvezetője, Akóts férje. Mint mondta, szerdán már konzultált is ügyvédjükkel, aki "utána fog nézni, miért nem történt meg a bejegyzés". Az Econ-Trust mellett "szabad kézi kiválasztással" döntött Mizsei Zsuzsanna, a Millenáris Kht. vezetője - mondta el a Magyar Hírlapnak Tunyogi. Mint mondta a cég hat ajánlati felhívás kiírására kapott felkérést, amelyért darabonként egymillió forintot fizetett volna a Kht.

Olcsóbb közbeszerzés

Ezzel szemben mindössze egy tender kiírására került sor, mivel Mizsei a Millenáris Park további sorsáról megszülető kormánydöntésig felfüggesztette a megbízatást. Mizsei elmondta, hogy a jelenlegi közbeszerzésekért kifizetett alatta marad a korábbi közbeszerzések összegének, Korábban havi háromnegyedmillióért csak tanácsokat kapott a Kht. , ügyintézést nem. Mint mondta, számára "szakmai-bizalmi kérdés", hogy kikkel dolgozik együtt.

Bizalmasok

Mizsei korábban a Millenáris Kht. átvilágításával Gyurcsány Ferenc, Medgyessy kampánytanácsadójának volt cégét, a Perfekt Auditot bízta meg. A céget Gyurcsány a választási siker után, még májusban eladta a Láng Holdingnak. Értesüléseink szerint ennek oka az volt, hogy számított a kormányzati megrendelésekre, és kerülni akarta az összefonódás látszatát. Mindkét cég megbízásakor az összeg alatta maradt a közbeszerzési értékhatárnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!