Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Közös székházat kaphatnak a közmédiumok

2003.07.18. 08:00
Médiaparkot hozna létre a közszolgálati hírszolgáltatóknak a kormány. Az MTV-székház eladása miatt időszerűvé vált tervnek több buktatója is van. A Duna Televízió és az MTI fenntartásait hangoztatja, a Magyar Rádió Kuratóriumi elnöke szintén nem híve az összeköltözésnek.
Közös épületbe költözhet az MTV, a Magyar Rádió, a Duna Televízió és az MTI - értesült a Népszabadság. A médiapark terve még az Orbán-kormány idején merült fel, az ötletet a szocialista kabinet is átvette - írja a napilap.

A tervet előrelendítheti, hogy a köztévének az év végéig el kell hagynia az előző ciklusban eladott Szabadság téri székházát. Az egykori tőzsdepalota eladásával az MTV működési költségeit fedezte csak, és nem tartalékolt új székház építésére, bár terveket azért készítetett. A Népszabadság szerint a köztévé háromszáz millió forintot fizetett Flinta Józsefnek a tervekért.

A Medgyessy-kabinet azonban inkább látszik támogatni egy, a közmédiumokat egy fedél alatt elszállásoló tervet. A mintegy ötven milliárd forintos beruházás gondolatát az MTV és a Magyar Rádió vezetés támogatja, a Duna Televízió és az MTI a lapban bővebben ki nem fejtett fenntartásait hangoztatta.

Buktatója lehet a tervnek, hogy a Magyar Rádió kuratóriumának elnöke, Szadai Károly nem támogatja a közrádió ingatlanjainak eladását. Az ingatlanok felett a rádió kuratóriuma rendelkezik döntési jogkörrel, a médiapark finanszírozásában a rádiós ingatlanokból befolyó bevételek jelentős szerepet játszhatnának.