Frigyes
17 °C
25 °C

Sikkasztás miatt nyomoznak a nagykanizsai kórházban

2008.03.26. 08:45
Sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolja egy feljelentő a nagykanizsai kórház igazgatóját. Az ügyben a rendőrség és az ügység nyomozást indított - írta a Zalai Hírlap.

A valótlan címet és nevet feltüntető levélíró állítása szerint a kórház főigazgatója tavaly januárban tartós, havi közel félmillió forintról szóló fiktív megbízási szerződést kötött egy budapesti ügyvédi irodával.

Az ügyvédi iroda nem végezhetett tényleges munkát, mert ebben az időszakban az intézmény jogi képviseletét három ügyvéd látta el. A feljelentő következtetése szerint az OEP-től a kanizsai betegek ellátására átutalt pénzt a főigazgató a saját céljaira fordította.

A Zalai Hírlap szerkesztőségébe is eljuttatott levélben olvasható, hogy ugyanez a budapesti iroda látta Kovács József főigazgató jogi védelmét abban a munkaügyi perben, amikor a Heves Megyei Közgyűlés eltávolította az egri városi kórház éléről.

A rendőrség a bejelentés után nyomozást indított. Az ügyészség a levélben leírt vádak valóságtartalmát vizsgálja: amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, nem számít, hogy a bejelentő ismeretlen - olvasható a lapban.