Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Önállóan indul Győrben a Nemzeti Fórum

2006.07.13. 13:00
Bár a Fidesz szatelitpártjaként indult, mégis önállóan állít listát Győr-Moson-Sopron megyében az MDF-ből kizártak Nemzeti Fórum nevű pártja. Az NF elirigyelte az MDF-től a szépkorúakat is, a volt fórumosok az ibistákhoz hasonlóan nyugdíjas szervezettel szövetkeztek a siker érdekében.

Önállóan állít listát Győr-Moson-Sopron megyében az önkormányzati választásokon az MDF-ből kizártakból alakult Nemzeti Fórum. A szervezet tagjait azért zárták ki korábban az MDF-ből, mert a Fidesz szatelitszervezetévé akarták tenni a választásokon végül önerőből parlamentbe jutó konzervatív pártot.

A Nemzeti Fórum azért döntött az önálló indulás mellet, hogy bizonyítsa, egyrészt képest a szavazóbázis kiterjesztésére, másrészt pedig ne csak a deklaráció szintjén, hanem a gyakorlatba is bevonja a civil szervezeteket a helyi politizálásba, fejtette ki sajtótájékoztatóján a parlamenti választásokon a Fidesz támogatásával parlamenti helyet nyerő Medgyasszay László, az NF megyei elnöke.

A civil szervezetek bevonása alatt arra gondolt, hogy a párt együttműködési megállapodást kötött a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetsége Megyei Klubtanácsával. A szerződés értelmében a klubtanács a Nemzeti Fórum megyei listáját támogatja az önkormányzati választáson.

A politikus kijelentette: nem elvenni akarnak a pártoktól szavazókat, hanem meglévő szavazóik - a nyugdíjasok, a szimpatizánsok - megtartására törekednek.

A parlamenti választások előtt az MDF mozdult rá az idősekre, a Szépkorúak társaságával kötött választási megállapodás értelmében a szocialista-közeli szervezet egy képviselője jutott parlamentbe az MDF színeiben.