Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Önállóan indul Győrben a Nemzeti Fórum

2006.07.13. 13:00
Bár a Fidesz szatelitpártjaként indult, mégis önállóan állít listát Győr-Moson-Sopron megyében az MDF-ből kizártak Nemzeti Fórum nevű pártja. Az NF elirigyelte az MDF-től a szépkorúakat is, a volt fórumosok az ibistákhoz hasonlóan nyugdíjas szervezettel szövetkeztek a siker érdekében.

Önállóan állít listát Győr-Moson-Sopron megyében az önkormányzati választásokon az MDF-ből kizártakból alakult Nemzeti Fórum. A szervezet tagjait azért zárták ki korábban az MDF-ből, mert a Fidesz szatelitszervezetévé akarták tenni a választásokon végül önerőből parlamentbe jutó konzervatív pártot.

A Nemzeti Fórum azért döntött az önálló indulás mellet, hogy bizonyítsa, egyrészt képest a szavazóbázis kiterjesztésére, másrészt pedig ne csak a deklaráció szintjén, hanem a gyakorlatba is bevonja a civil szervezeteket a helyi politizálásba, fejtette ki sajtótájékoztatóján a parlamenti választásokon a Fidesz támogatásával parlamenti helyet nyerő Medgyasszay László, az NF megyei elnöke.

A civil szervezetek bevonása alatt arra gondolt, hogy a párt együttműködési megállapodást kötött a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetsége Megyei Klubtanácsával. A szerződés értelmében a klubtanács a Nemzeti Fórum megyei listáját támogatja az önkormányzati választáson.

A politikus kijelentette: nem elvenni akarnak a pártoktól szavazókat, hanem meglévő szavazóik - a nyugdíjasok, a szimpatizánsok - megtartására törekednek.

A parlamenti választások előtt az MDF mozdult rá az idősekre, a Szépkorúak társaságával kötött választási megállapodás értelmében a szocialista-közeli szervezet egy képviselője jutott parlamentbe az MDF színeiben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!