István, Vajk
17 °C
34 °C

Tilos a gyülekezés az Operaháznál

2007.10.22. 10:04
Megtiltotta a BRFK, hogy a hétfői Szabadság téri rendezvény résztvevői a demonstráció után az Operaház elé vonuljanak. A határozatot azzal indokolták, hogy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

Megtiltotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy a hétfő délutáni Szabadság téri rendezvény résztvevői demonstrációjuk után az Operaház elé vonuljanak. A rendőrség honlapjára vasárnap éjszaka feltett határozat szerint a döntés arra tekintettel született, hogy a gyülekezési törvény értelmében a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

A határozatban egyébként az áll, október 19-én egy magánszemély tett bejelentést a BRFK-n, hogy a Budapesten, a Szabadság téren, hétfőn délután zajló rendezvény után vonulással egybekötött rendezvényt akar tartani az Operaház előtt.

Gonda az életét adná

Gonda László arra szólította fel az ország lakosságát, hogy ha kell, élete árán is lépjen fel a kormány távozásáért, írja a Magyar Nemzet. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vezetője szerint Gyurcsány Ferenc hétfő esti beszéde alkalmas arra, hogy a miniszterelnök bejelentse lemondását. Úgy vélekedett, hogy a kormány október 23-án provokátorokat fog küldeni a tüntetésekre.

Budapest rendőrfőkapitánya arra kéri a jogkövető állampolgárokat, tartózkodjanak a határozatilag megtiltott rendezvényen való részvételtől. Jogsértő megjelenés esetén, a rendőrség törvényi felhatalmazás alapján a szükséges és arányos intézkedéseket megteszi, olvasható a honlapon.

A Szabadság téren a Magyar Önvédelmi Mozgalom tart demonstrációt, ahol beszédet mond többek között a Jobbik elnöke, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke is.

Az Operaházban az 1956-os forradalom tiszteletére rendeznek este díszelőadást, amelyen részt vesz Sólyom László köztársasági elnök, és beszédet mond Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.