Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Osztrák kézben Orbánék belvárosi lakása

2002.07.18. 07:28
Hivatalosan osztrák tulajdonos kezébe került az Orbán-család belvárosi lakása. A Magyar Hírlap szerint az exminiszterelnök Haris közben található ingatlan a szomszédok szerint évek óta üresen állt.
Osztrák tulajdonos jelent meg Orbán Viktor és felesége V. kerületi Haris köz 4. szám alatt nyilvántartott lakásának tulajdoni lapja széljegyén a napokban.

Közös lakások

A Magyar Hírlap információi szerint a földhivatali dokumentumon eddig nem történt változás, jóllehet május 9-én Orbánék két lakást is megvásároltak a főváros egyik legdrágább negyedében, a XII. kerületi Kútvölgyben fekvő Cinege utca egyik háromlakásos villájában. Orbán Viktor egy hónapja közzétett vagyonnyilatkozata szerint feleségével egy 82 + 101 négyzetméteres társasházi lakóingatlant közösen birtokol. Ugyanekkor vásárolta azt a 36 négyzetméteres garázst is. Az 1544 négyzetméteres telken az exminiszterelnök ugyancsak a lakásokhoz hasonlóan Lévai Anikóval osztozik.

Vadgazdák a belvárosban

A Magyar Hírlap állítása szerint 136 négyzetméteres belvárosi lakás kapucsengőjén K & H Cönózis Rt. felirat szerepel. Utóbbi a pénzintézet 1999 novembere óta végelszámolás alatt álló vadgazdálkodási társasága. A Pest megyei Kartal településre bejegyzett Cönózis Rt.-t, amely zárt részvénytársaság, 1996-ban hozták létre 10 millió forintos alaptőkével vadgazdálkodásra, növénytermelésre, de bőrcserzés és -kikészítés is szerepel a társaság tevékenységi körében. Hogy a cég valójában milyen tevékenységet folytatott, illetőleg folytatott-e egyáltalán tevékenységet a Haris közi lakásban, az azért kérdéses, mert a ház lakója szerint a lakás évek óta üresen áll. A Magyar Hírlap információit a K & H illetékesei cáfolták. A bank szerint volt ugyan bérleménye a pénzintézetnek a Haris közi házban, de az nem az Orbán-család lakása volt.