Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Osztrák kézben Orbánék belvárosi lakása

2002.07.18. 07:28
Hivatalosan osztrák tulajdonos kezébe került az Orbán-család belvárosi lakása. A Magyar Hírlap szerint az exminiszterelnök Haris közben található ingatlan a szomszédok szerint évek óta üresen állt.
Osztrák tulajdonos jelent meg Orbán Viktor és felesége V. kerületi Haris köz 4. szám alatt nyilvántartott lakásának tulajdoni lapja széljegyén a napokban.

Közös lakások

A Magyar Hírlap információi szerint a földhivatali dokumentumon eddig nem történt változás, jóllehet május 9-én Orbánék két lakást is megvásároltak a főváros egyik legdrágább negyedében, a XII. kerületi Kútvölgyben fekvő Cinege utca egyik háromlakásos villájában. Orbán Viktor egy hónapja közzétett vagyonnyilatkozata szerint feleségével egy 82 + 101 négyzetméteres társasházi lakóingatlant közösen birtokol. Ugyanekkor vásárolta azt a 36 négyzetméteres garázst is. Az 1544 négyzetméteres telken az exminiszterelnök ugyancsak a lakásokhoz hasonlóan Lévai Anikóval osztozik.

Vadgazdák a belvárosban

A Magyar Hírlap állítása szerint 136 négyzetméteres belvárosi lakás kapucsengőjén K & H Cönózis Rt. felirat szerepel. Utóbbi a pénzintézet 1999 novembere óta végelszámolás alatt álló vadgazdálkodási társasága. A Pest megyei Kartal településre bejegyzett Cönózis Rt.-t, amely zárt részvénytársaság, 1996-ban hozták létre 10 millió forintos alaptőkével vadgazdálkodásra, növénytermelésre, de bőrcserzés és -kikészítés is szerepel a társaság tevékenységi körében. Hogy a cég valójában milyen tevékenységet folytatott, illetőleg folytatott-e egyáltalán tevékenységet a Haris közi lakásban, az azért kérdéses, mert a ház lakója szerint a lakás évek óta üresen áll. A Magyar Hírlap információit a K & H illetékesei cáfolták. A bank szerint volt ugyan bérleménye a pénzintézetnek a Haris közi házban, de az nem az Orbán-család lakása volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!