Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Torgyán nem lehet FKGP-elnök

2003.03.27. 02:07
Torgyán József nem lehet a Független Kisgazdapárt elnöke - derült ki, miután a Legfelsőbb Bíróság elutasította az egykori vidékfejlesztési miniszter felülvizsgálati kérelmét - írja a Magyar Hírlap, amely hírt ad arról is: a Fővárosi Bíróság nem jegyezte be Deák Józsefet a párt elnökévé.
Miután a Fővárosi Bíróság Réti Miklóst jegyezte be a Független Kisgazdapárt (FKGP) elnökévé, Torgyán József, a párt korábbi elnöke felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz. A testület március 4-én jogerősen elutasította a volt miniszter beadványát, mivel az nem felet meg a polgári eljárás által előírt követelményeknek - írja a csütörtöki Magyar Hírlap.

A lap értesülései szerint "lényeges tartalmi hiányosságok" miatt tartotta vizsgálatra alkalmatlannak a Legfelsőbb Bíróság Torgyán József beadványát. Fellebbezésnek helye nincs. Torgyán jelenleg a minisztersége idején vihart kavart Tálya utcai villájában nyitott ügyvédi irodát.

A Fővárosi Bíróság is elutasított egy kérelmet, amelyet Deák József, az FKGP egykori főügyésze, majd ügyvezető alelnöke nyújtott be. A politikus azt kérte, hogy jegyezzék be a kisgazdapárt elnökévé. Mint ismeretes egy-egy nagygyűlésen Deák Józsefet és Réti Miklóst is az FKGP elnökévé választották.