Cozma-gyilkosság: újabb öt gyanúsított

2009.10.01. 16:35
Újabb öt embert hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként a Marian Cozma meggyilkolása ügyében indított nyomozásban. A most meggyanúsított férfiak a szórakozóhelyen a gyilkosság idején kialakult verekedésben vettek részt, közvetlenül azonban nem volt közük a kézilabdázó megöléséhez.

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányág szóvivője elmondta, hogy az öt férfit szerdán hallgatták ki. Csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal gyanúsítják őket. Vagyis a verekedésben vettek részt, közvetlenül a gyilkossághoz nincs közük.

Ezzel összesen huszonnégy gyanúsítottja van az ügynek. Legutóbb szeptember közepén vettek őrizetbe hat embert. Később újabb gyanúsítottakat hallgattak meg, de őket a mostaniakhoz hasonlóan nem vették őrizetbe.

Marian Cozmát, a Veszprém játékosát február 8-án egy veszprémi szórakozóhelyen kitört verekedés után szúrták halálra. Két csapattársa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek.

A rendőrség a korábbi hírek szerint már pontosan tudja, ki volt a gyilkos. Az ügyben öt embert életellenes bűncselekménnyel gyanúsítanak, kettőt bűnpártolással, kettőt csoportos garázdasággal. Az újabb őrizetbe vett, vagy szabadlábon védekező férfiak a verekedésben vettek részt, ami megelőzte a gyilkosságot.