Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Elfogták az 56-os villamost kisiklató fiúkat

2008.04.02. 15:17
Elismerte tettét az a négy fiatal, akik a rendőrség szerint két hete kisiklatták az 56-os villamos egyik járatát.

Elfogtak azt a négy fiatalt, akik elismerték, hogy ők siklatták ki és firkálták össze két hete a XI. kerületi Fehérvári úton közlekedő 56-os jelzésű villamost, jelentette be Tóth Ferenc, a BRFK osztályvezetője. Mint mondta, a fiatalokat az az általa vezetet nyomozócsoport fogta el, amit éppen a graffitizők lefülelésére hoztak létre. A fiatalok 14 és 17 év közöttiek, mivel nem áll fenn szökés veszélye, ezért nem vették őrizetbe őket.

A négy fiú két hete, március 19-én siklatott ki egy 56-os villamost Fehérvári úton a Bocskai úti megállóhely után. A villamos első kocsija letért a sínről, áttért a szemközti sínpárra, majd keresztbefordulva a síneken állt meg, áttörve a metróépítkezés kerítését. Az fiú, aki az újságköteget a sínre dobta, vallomása szerint csak heccnek szánta az egészet, és "már nagyon bánja" tettét.

A villamost a sínekre dobott, összekötözött újságokkal siklatták ki. A történteknek több szemtanúja is volt, az eseményről videófelvétel is készült, egy szomszédos ház emeletéről vették fel a kisiklás utáni közvetlenül zajló eseményeket.

A BKV-figyelő március 22-i posztja már arról számolt be, hogy az interneten keresgélve megtalálták az egyik firkálót, akinek feltehetőleg közte volt a villamost elcsúfítókhoz. Másnapra a graffitisek egyik fórumán tett kijelentéseiből azt a következtetést vonták le, hogy ő maga dobta az újságkötetet a villamos elé. A Sniki néven tevékenykedő fiatal később tagadta, hogy ő okozta volna a villamos balesetét, szerinte egy bizonyos M. hajította a sínre az újságokat, és ő szinte azonnal el is tűnt a helyszínről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?