Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Magyar drogcsempészek buktak le Ausztriában

2005.08.12. 15:04
A grazi rendőrség felgöngyölített egy kábítószer-csempészettel és leánykereskedelemmel foglalkozó hatfős bűnbandát, aminek két feltételezett vezetője és egyik tagja magyar. A magyar testvérpár hetente ezer darab ecstasy-tablettát csempészett át személygépkocsival Magyarországról Ausztriába.

A banda felgöngyölítése tavasszal kezdődött. Grazi rendőrök ekkor értek tetten egy 22 éves szerb fiatalembert, amint ecstasy-tablettákat adott el a város központjában. Vallomása alapján a nyomozók eljutottak a banda más tagjaihoz, köztük egy bejelentetlenül Grazban lakó 21 éves magyarhoz. Az újabb és újabb vallomások vezettek az egyik bandavezér, egy 36 esztendős magyar férfi nyomára. Őt Grazban fogták el, ahol álnéven, hamis papírokkal házat bérelt. Fivérét, a másik feltételezett főbűnöst még nem tudták kézre keríteni, nagy erőkkel folyik utána a nyomozás.

A rendőrök megállapították, hogy a magyar testvérpár hetente ezer darab ecstasy-tablettát csempészett át személygépkocsival Magyarországról Ausztriába. A drog utcai forgalmazásában ők nem vettek részt, azt a tevékenységet a banda tagjaival végeztették. A gyanúsítottak 2004 szeptembere óta négyszázezer euró (97,4 millió forint) értékben adtak el extasy-tablettákat Grazban és környékén - közölte pénteken a stájerországi bűnügyi rendőrség szóvivője.

Az osztrák rendőrség az elfogott bandatagok vallomásaiból és egy névtelen feljelentő közléséből értesült arról, hogy a két magyar "melléktevékenységként" magyar nőket "szállított" kéjhölgynek osztrák bordélyokba. Az utóbbi bűntény esetében még nem tudni, mióta folytatták üzelmeiket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?